Biruni Laboratuvarı Bakırköy Biruni Laboratuvarındaki Hatalı Kan Sonuçları

19 Şubat 2024 11:37

Bakırköy Biruni Laboratuvarı'nda 2021 yılından beri babama yapılan D-Dimer testlerinin Ocak 2024'e kadar yanlış sonuç verdiğini başka bir kurum sayesinde yeni farkına vardık. Bu üç yıl boyunca yüksek pıhtı nedeniyle yüksek dozda kan sulandırıcı alınması ve birçok doktor ziyareti, MR ve tomografi çekimleri yapıldı. Her ay rutin olarak bakılan D-Dimer sonuçları hep 2800 gibi yüksek rakamlarda çıktı ve hiç düşmedi. Tesadüfen başka bir kurumda bu test tekrar yapıldığında sonuç düşük çıktı ve birçok kontrolün ardından testin doğruluğuna karar verildi. Aynı gün Bakırköy Biruni Laboratuvarı'nda kan alındığında sonuç yüksek çıktı; fakat başka bir yöntemle çalışıldığında sonuç çok düşük çıktı. Kendileri bunu kabul ederek, 'Bizim suçumuz yok, çalıştığımız makinede bazı antikorlar yüksek çıkabilir.' şeklinde bir cevap verdiler. Daha öncesinde de bir hastalarında düşük sonuç vermişler, ancak aslında hastanın D-Dimer seviyesi yüksekmiş. Bana verilen cevap, 'Sevinmelisiniz ki babanızın en azından D-Dimer seviyesi yüksek değil, herhangi bir pıhtı atma problemi yaşamadı.' oldu. Evet, belki buna sevinmeliydim; ancak bu kadar yüksek dozda kan sulandırıcı kullanmanın beyin kanamasına kadar gidebilecek etkilere sebep olabileceği hiç düşünülmedi. Yani sonuç olarak makinelerde suç yok, çalışma koşullarında suç yok, tek 'suçlu' babamın kanındaki antikorlar.

Synevo Laboratuvarlarında Yanlış Çıkan Kan Tahlili

Natali
19 Şubat 2024 11:46
Oya sonuçtan hiç memnun değil

Özel Marmara Patoloji Laboratuvar Yanlış Test Sonucu

18 Eylül 2024 10:39
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Düzen Laboratuvarı Çirkin Üslup! Umursamaz Çalışanlar!

08 Eylül 2023 12:38
Çağatay sonuçtan hiç memnun değil

Genoks Genetik Hastalık Nipt Testinin Yanlış Çıkma İhtimali

02 Şubat 2024 17:32
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Kordon Kanı Saklama Sürecinde Bilgi Eksikliği Ve Belge Sorunu

23 Mart 01:28