03 Eylül 2023 14:35

2023-2024 eğitim yılında Bilnet okullarına kayıt yaptırdık. Çocuklarımdan biri 3. Sınıfta, diğeri 5. Sınıfta... Eğitim materyallerini aldığımızda gördüm ki, 3. Sınıftaki oğlumun eğitim materyali listesindeki okuma kitaplarından 2'si kütüphanemizde mevcut. 5. Sınıftaki kızımın eğitim materyali listesindeki okuma kitaplarından 5 tanesi de yine bizde var. Hatta E*** Ş****'ın Sakız Sardunya kitabından 2 tane var. Bilnet'ten gelen ile 3 tane olacak. 444'lü hatlarını arayarak durumu anlattım. Bu kitapları iade etmek istediğimi söyledim. Bana önce Bilnet mi, Bilfen mi diye sordular. Bilnet deyince "Eğitim materyalleri paket halinde satılıyor, parçalayamayız" dediler. "Bilfen olsaydı" dedim. "Onlarda opsiyonel" dediler. Bu açıklamadan ben, Bilnet velisi olduğum için kütüphanemde olan kitaba, neredeyse piyasanın 2 katı para verip bir kere daha satın almaya mecbur bırakıldığımı anlıyorum. Neden? Bunun mantıklı bir izahı var mı? Gerçekten insan kendini çok kötü hissediyor.

Dert eğitimse, materyal var zaten bizde... Ama belli ki, materyal satışında dert eğitim değil, veliye fahiş fiyatlara kitap satmak. Yoksa elimizde 1 ya da 2 tane olan bir kitabın 2. Ya da 3.'sünü satmanın eğitim ile bir ilgisi olamaz.

Bir tüketici olarak 15 gün içinde hiç açıklama yapmadan ürünü iade edebilme hakkına sahipken, zaten var olan ürünü satın almaya zorunlu bırakılmayı kabul etmiyorum. Hukuken de hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Bilnet'in ivedilikle bu hatadan dönmesini, var olan kitaplar için iade hakkının verilmesini, zaten materyal ücretleri diğer özel okullar arasında en yükseği iken bir de var olan kitabı bir kere daha satmamasını, velilerin kendilerine karşı daha yolun başında olumsuz duygular beslemesine sebep olmamasını, talep ve rica ediyorum.

profile profile profile

Bilnet Okulları Bilnet Kitap Ücretleri

25 Ağustos 2023 14:49

24 Ağustos 2023 10:57
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Bilfen Okulları Fahiş Fiyat Artışı

14 Eylül 2023 16:54