Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Bilfen Okulları Fahiş Fiyat Artışı

14 Eylül 2023 16:54

Bilfen ve bilnet okul kitaplarını bilkid.com sitesi üzerinden yapmaktadır. Çocuğum bilnet Yenimahalle özel okulunda öğrenim görmektedir. Geçtiğimiz öğretim yılı (2022-2023) için 5.540,78 TL kitap ücreti ödemiştik. Ancak bu öğretim yılı için okul bizden 19.266,80 TL kitap ücreti istemektedir. Okul kitap ücretini yıllık bazda 3,5 kat arttırmış ve % 250 zam yapmıştır.

1- Türkiye'de son 1 senede neyin fiyatı 3,5 kat artmış ki okul ilkokul eğitim kitaplarının fiyatını bu kadar arttırmaktadır? Ne tuik ne de enag enflasyonu bu kadar değil, fiyat artışı yaparken Lübnan (%260 ile dünyada en yüksek 2. Enflasyona sahip ülke) enflasyonunu mu dikkate alıyorsunuz?
2- geçen sene satılan eğitim materyallerinin bazıları eğitim dönemi sonunda hiç kullanılmadan tarafımıza iade edilmiştir. Bu sene fahiş fiyatla sattığınız eğitim materyallerinin hangileri hiç kullanılmadan yine iade edilecektir?
3- satılan İngilizce eğitim setlerinden olan myworld'un içi İngilizce yazım hataları ile doludur. Yabancı dil eğitiminde herhangi bir yetkinliği olmayan bu eğitim setini hangi geçerli neden ile öğrencilere okutup velilere fahiş fiyatla satıyorsunuz?

4- fiyatlarla ile ilgili Bilkid genel müdür yardımcısı olduğunu ifade eden k*** bey aramış ve dijital platformların velilere satış fiyatlarını satıcı firmaların belirlediğini ve indirim yapmalarına izin verilmediğini ifade etmiştir. Rekabete aykırı bu durum ile ilgili ne gibi faaliyet yürüttünüz?

profile profile profile

Bilnet Okulları Bilnet Kitap Ücretleri