Bera Yazılım Blş. Hav. ve Uzay Tekn. Ltd. Şti Yazılım Ortaklığı Ve Beklenmedik Sonuçlar

23 Ağustos 2024 19:582.197

Öncelikle herkesin şunu bilmesini isterim ki;
ben mağduriyetimi buraya yazana kadar çok uzun süren ve çok yıpratıcı bir süreç geçirdim. Bera yazılım şirket sahibi olan B**** D****** ismini kullanan kişiye güvenerek ve sözleşmeye dayalı ek gelir sağlamak amacı ile ocak 2024 de kredi çekerek aldığım 50.000 TL ile kendisinin yazılımını sıfırdan yapacağını söylediği bir oyun uygulaması satın aldım. Bu oyunu almayı seçtim çünkü uzun süren görüşmelerimizin sonucunda eğer günde bu oyunun satış pazarlaması için minimum 1-2 saat ayırırsam ayda 5.000-15.000 arası gelir elde edeceğimin güvencesini verdi ve eğer kazanç sağlamazsam da paramı geri iade edeceğine dair bir sözleşme imzaladı. Ocak'ta yaptığım ödeme ile çalışmalarına başladığı oyunun Google prosedürlerinden geçmesi ve onay alması zaten 3 ay sürdü ki bununla ilgili hiçbir sorumluluk üstlenmediğini sürecin zorlaştığını vs ileri sürdü durdu. Bunun üzerine nisan sonu gibi onay alan uygulamamın ilgilenme ve satış pazarlama kısmının içeriğini görünce midem bulandı. (ki bu süreci işin basında asla anlatmadı ve açıklamasını yapmadı ne yazılı ne de sözlü olarak).
Bu süreç de eski ve güvenilir bir Facebook hesabından (ki Face hesabım olmayabilirdi) Free games sayfalarına girip bana yazdığı oyunun bedava kuponlarını el flyer ı dağıtır gibi pos olarak yayımlamak. Bu işlemi yaparken de dikkatli olmak! Spam hesabı uyarısı almamak için! Hamama giren terler diyerek dediklerini uyguladım ve tahmin edin ne oldu? 15 senelik Facebook hesabım gözetim altına alındı ve 1 hafta süreliğine kapatıldı.
Sonra bana telafi mahiyetinde ikinci bir oyun yapacağını ve reklam masraflarını kendisi karşılayacağını bundan kesinlikle kazanç sağlanacağını vaat etti ama bu oyun da Google tarafından 3 ekstra ay süren incelemeler sonucunda askıya alındı.
Sonuç: iademi istedim. Acil paraya ihtiyacım olduğunu ve kredi faizini de hesaplarsak zararda olduğumu söyledim. Tabii ki dedi. Ve akıl verir. Bir dille 'erken kapama indiriminden yararlanırsınız' diye cevap verdi:) ama geri iadesi alamıyorum. 23 gündür para bekliyorum. Bana ne zaman gönderebileceği hakkında bir taahhütte bulunmuyor. Üstelik yasal süreç başlatmamın hakkım olduğunu söyleyip bana akıl veriyor.
Bu işe girmeden önce bunları okumanız faydanızadır. Benim 50.000 im gitti. Yazılım hakkında çok bilgi sahibi olmamamın kurbanı oldum.
Paranızı bu işlerde çerçöp olmasın ki kendisi de artık kulvar değiştirip influencer olma yoluna u dönüşü yapmış zaten.

Yorumlar(9)

3 Ekim 2024 19:03

Sırf merakımdan şikayet var mı diye bakayım dedim. Bunlara inananlar için elimde satılık köprü var, günde 100bin araç geçiş garantisi veriyorum.

Aylin
9 Eylül 2024 09:44

Yanıtımın devamı... Her gün ya da iki günde bir yazıştık. Kendisi çok ilgili gerçekten ama benim maddi ve manevi zararıma hiçbir karşılığı olmayan bir ilgi sadece zaman kaybı. 8 ay boyunca her söylenileni uyguladığım halde hiçbir yol katedemedik oyunlar da incelemeye alındı. Bir buçuk aydır da para geri iadesi bekliyorum ses seda yok. Durum böyle maalesef

Aylin
9 Eylül 2024 09:35

Merhaba Fahri bey, benim ilk oyunumun yayınlamaya alınması yaklaşık 4 ay surdu sonra Facebook üzerinden yapmam gereken oyun kupon reklamları spam olarak algılandı ve 20 senelik FB hesabım kapatıldı, geri iade istedim Çünkü 50.000 TL kredi çekmiştim ve manevi olarak 4 ay bekledikten sonra hesabımın incelemeye alınması vs çok can sıkıcı olmuştu. Geri iade istedim ama sözleşmenin oyun yayınlandıktan sonra 3 ay bir kazanç sağlamazsa şartı olduğunu söyledi. Jest olsun diye ikinci bir oyun yapma teklifinde bulundu ve onun reklam giderlerini de kendisi karşılayacağını söyledi. Ama o ikinci oyun da Google prosedürlerinden geçemedi ve incelemeye alındıktan sonra askıya alındı. Geçti mi bir 5 ay daha. Ben kazanç sağlayamadığım gibi bir de 50.000 in faizi 15.000 den daha oldum. Geri iade yapmadı şirkette para yok diye oyalayıp duruyor. Çok yıpratıcı bir süreçti gerçekten, neredeyse her

28 Ağustos 2024 10:11

Merhaba bu şirketle bende daha öncesinde çalışmıştım şimdi tekrar çalışmak için aratınca sizin şikayeti gördüm ben daha önce girdiğimde paramı kazandım ama hiç sizin dediniz gibi bir sorun yaşamadım üstüne düşmediim zaman para gelmedi ama düşünce kazandım ben o kadar ilgilenmediim halde kaznırken siz neden kazanmadınız merak ettim tekrar calıscam bu kişi ile hep ilgiliydi bana karşı hiç yanlışını görmedim merak ettim o yüzden sordum

Uyumsoft Bilgi Sistemleri Kullanmadığım Hizmet İçin Benden Ücret Talep Ediyor

2023 yılının başlarında artık iş yapmadığım için şirketimi kapattım. Daha sonrasında uyumsoft'a yine aynı yılın şubat-ma...

7 Destek