Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Voltaj Dalgalanması Nedeniyle Yüz Binlerce Liralık Zarar

15 Temmuz 2024 20:511.020

Ankara/Çankaya Küçükesat Mahallesi Bağlayan Sokak'ta bugün meydana gelen voltaj dalgalanması nedeniyle evimdeki elektronik eşyaların çoğu yandı/patladı (Kombi, fiber modem, laptop ve şarjı, ses sistemi). Apartmanımızda çoğu kişi aynı sorunları yaşadı. Gerçekten inanılmaz bir durum. Acil zararlarımın giderilmesini istiyorum.

6 Ağustos 2024 08:54

Enerjisa Başkent Elektrik ile olan maceram bu kurumu tanımanızda faydalı olabilir:

-15 Temmuz'da voltaj dalgalanmasından kombim bozuldu. Siz yaptırın, biz hasarı karşılayacağız dediler. -22 Temmuz'da tüm evrakları ve faturayı ilettim. Onaylandılar. 24 saat içinde paranın hesabıma geçeceği söylendi. Geçmedi. -24 Temmuz'da iş yerinden izin alıp Sıhhiye'deki operasyon merkezlerine gittim. Yine tüm evraklarımın onaylandığını ve ödeme talimatımın verildiğini söylediler. 24 saat içinde hesabınıza geçer dediler. Geçmedi. -herhalde IBAN'ımı evrakları ilettiğim kişi kayıtlara yanlış işledi diye düşünerek sürekli olarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeye ve bu hatayı düzelttirmeye çalıştım. Bu esnada her konuştuğum yetkiliye süreci baştan anlattım. Farklı farklı kayıtlar açıldı ama bir sonuç alamadım. -2 Ağustos'ta tekrar iş yerinden izin alıp tekrar operasyon merkezlerine gittim. Tekrar tüm süreç baştan anlatıldı ve kayıtlarda gözüken IBAN'ımı söylemeleri için ısrar ettim. Ortaya çıktı ki, bunlara elektrik faturası makbuzuyla ilettiğim IBAN'da üstte yer alan benim IBAN'ım yerine altta yer alan kendi IBAN'larını kayıtlara girip parayı kendilerine yatırmışlar. Bu esnada 10 gün boyunca bu hatayı düzelttirmek için yaptığım sonsuz görüşme ve sonsuz açılan kayıt asla bir işe yaramamış, onu da öğrenmiş olduk. IBAN'ımı tekrar aldılar ve 5 Ağustos pazartesi günü para hesabınıza yüzde yüz geçecek dediler. -bugün 6 Ağustos. Hala hesabıma yatan bir para yok.

İşte böyle bir firma.

15 Temmuz 2024 22:35 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, talebinizle ilgili en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. İyi günler dileriz. BAŞKENT EDAŞ

16 Temmuz 2024 11:00

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili 3 kez telefon ile aranmanıza rağmen tarafınıza ulaşılamamıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

16 Temmuz 2024 13:11

Dışişleri Bakanlığı'nda görevli diplomatım. Bakanlık binasında bazı telefon hattı çekmeyen yerler mevcut. Ortada büyük bir maddi hasar var. Bana ulaşamadığınızda "aradık ama olmadı" olmamalı yanıt. Mail ve WhatsApp gibi seçenekler de mevcut. Hala çözümü bekliyorum.

23 Temmuz 2024 12:59

Bugün 2 temsilcileri aradı. Birisi tüm belgeleriniz onaylandı, 1 hafta içinde ödemeniz yapılacak diyor. Diğeri belgelerinizi elden teslim etmeniz lazım diyor. Her kafadan bu kadar farklı ses çıkan, bu kadar kopuk birimlerden/bireylerden oluşan bir kurum ilk kez görüyorum. Tüm belgeleri ve faturayı ilettim, onaylandı mesajını aldım. Artık ödememi bu hafta içinde bekliyorum.

29 Temmuz 2024 12:19

Hala ödeme gerçekleşmedi

30 Temmuz 2024 12:04

Hala ödeme gerçekleşmedi. Şikayetvar da şikayetleri yayınlamıyor. Sosyal medya üzerinden tüm süreci ifşa edeceğim.

28 Ekim 2025 21:42

Kesintisiz biçimde yıllardır Karacaören Mahallesi’nde elektrik dalgalanmaları (voltaj oynaklığı) yaşıyoruz. Bu durum artık çok belirgin ve sürekli hale geldi. 48 dairelik apartmanlarda yaşıyoruz ve ışıklar sık sık anlık olarak yanıp sönüyor. Bu sadece rahatsız edici değil, ciddi bir güvenlik riski de oluşturuyor. Yangın çıksa sorumluluğun Enerjisa’ya ait olacağı çok açık. Artık dayanılmaz bir hal aldı. Görünen o ki, durumu üst mercilere taşımaktan başka çaremiz kalmadı. Şu an her an yangın çıkma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu kadar ihmal kabul edilemez.

Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Bitmeyen Elektrik Kesintisi

17 Aralık 2023 21:371.346

Ankara Keçiören Bağlarbaşı Mahallesi'nde ikamet ediyorum. 3 gündür aralıklarla elektrik kesintisi yaşıyoruz. Mahallenin ...

Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Bitmeyen Elektrik Kesintisi
1 Destek

Sayaç Değişimi Sonrası Patlama Ve Ciddi Maddi Zarar

15 Eylül 2025 14:45445

11/09/2025 tarihinde, Ankara Çankaya Şehit Cengiz Karaca Mahallesi 1053. Cadde 4/3 adresinde Enerjisa tarafından yapılan...

Sürekli Elektrik Kesintileri Eşyalarımıza Zarar Veriyor

13 Şubat 2025 03:561.549

Ankara Çankaya Vedat Dalokay Caddesi'nde aralıklı 10 dakika bir elektrik kesintisi yüzünden elektrikli eşyalarımızın çoğ...

Tümünü Gör
Başkent Elektrik Dağıtım Voltaj Düşüklüğü

Başkent ElektrikDağıtım Voltaj Düşüklüğü

Hazar
Başkent Elektrik Dağıtım Ekili Tarlaya Araçla Girip Zarar Vermek!

Başkent ElektrikDağıtım Ekili Tarlaya Araçla Girip Zarar Vermek!

Yücel
TEDAŞ Elektrik Kablosuna Zarar Veren Ağaç

TEDAŞ ElektrikKablosuna Zarar Veren Ağaç

Osman
Enerjisa Başkent Perakende Sokak Lambası Arızası

Enerjisa BaşkentPerakende Sokak Lambası Arızası

Murat
Başkent Elektrik Dağıtım Sokak Lambaları Yanmadığından Akşamları Telefon Işığı İle Yürüyoruz!

Başkent ElektrikDağıtım Sokak Lambaları Yanmadığından Akşamları Telefon Işığı İle Yürüyoruz!

Bekir
Enerjisa Başkent Perakende Sokak Elektrik Kablolarının Bizim Değiştirmemizi Söylüyor

Enerjisa BaşkentPerakende Sokak Elektrik Kablolarının Bizim Değiştirmemizi Söylüyor

Mehtap