Banka Adı Kullanılarak Yapılan Mağduriyet

Banka Adı Kullanılarak Yapılan Mağduriyet
10 Aralık 2024 11:43

Facebook'ta A** yazısı, amblemi, renkleriyle oluşturulmuş bir reklam gördüm. Reklamda Akbank'tan sıfır faizli, üç ay ödemesiz 50 bin tl kredi verileceği yazılıydı. Daha önce Akbank'ın cep şubesinde de gördüğün Sıfır Faizli Kredi ilanına benzediği için tıkladım. Akbank'ın cep şubesi bire bir aynı olarak açıldı. Kimlik ve şifremi girerek tıkladım. Ekranda kredi başvurumun uygun görüldüğü ve Akbank müşteri ilişkilerinden aranacağım yazdı. Birkaç dakika sonra 08506401423 numaralı telefondan arandım. Son derece iyi konuşan bir kadın kredimin onaylanması için ilave bilgilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Sorular sormaya başladı. Gelirimin ne kadar olduğu, bakmakla yükümlü olduğum kişiler, oturduğum evin kendime ait olup olmadığını sordu, cevapladım. Biraz sonra 4442525 Akbank hattından aranacağımı, Bu arama sırasında kredinin onayı için 1 tuşuna basmam gerektiğini söyledi. Tamam dedim. Bir arama olmadı. Yine 08506401423 numaradan aradı kadın, "bekliyorum ama onaylamadınız" dedi. Arama olmadığını söyledim. Aranmış olmam gerektiğini, "belkide bizim numaramızı engellediniz" dedi. Reklam amaçlı uygunsuz zamanlarda arandığım için engellemiş olabilirim dedim ve baktığımda gerçekten engelli numaralar arasında olduğunu söyledim. Engeli kaldırınca yeniden aranacağımı söyleyip kapattı. Engeli kaldırdım. 4442525 ten arandım ama 1 tuşuna basmadan ekranda '4442525 Spam listesinde' diye mesaj çıktı ve arama kapandı. Aynı numara ile kadın yine aradı, yine 1 tuşuna basmadığımı söyledi. Spam yazdı dedim. 4442525 Akbank'ın numarası, arama kayıtlarından Spam işaretini kaldırın dedi. Dediği gibi spam işaretini kaldırdım. 4442525 tekrar aradı ve telesekreter sadece cep şubesinden işlem yapıldığını (işlemin içeriği ile ilgili asla bir şey söylemedi) ve onaylamam için 1 i tıklamam gerektiğini söyledi. Ben de 1 e bastım. Yeniden 08506401423 numarasından aynı kadın aradı ve işleme devam ettiğini, bu arada kredinin internet işlemlerine açmak isteyip istemediğimi sordu. Afalladım. "Kredi kartı mı bu" dedim. Yok, dedi. Kredi hesabıma yatmayacak mı, kredi kartı limiti şeklinde mi dedim. Hesap kartı, kredi kartı değil dedi. Kredinin hesap kartıyla ne alakası var dedim. Sanırım banka şubesini arayacağım dedim. O anda telefonu kapattı. Kandırıldığımı hissettim. Hemen Akbank cep şubesine girdim. Hesabımdan iş bankasına 99.850 ve QNB Finansbank'a 88.850 TL EFT yapıldığını gördüm. Akbank şubesine koştum. Akbank ve Facebook kullanılarak param gitti.

10 Aralık 2024 12:51

Facebook'ta ilanlar hala devam ediyor.

12 Aralık 2024 00:29

Hesabımdan yasadışı EFT yapılan bankalara gittim. Binbir rica ile o hesapların sadece durumunu sordum. Meblağ veya kişilere ait asla bilgi vermediler. Ama hesaplar açık, para akışı gelip anında başka hesaplara ve kripto paralara aktarılıyor. Facebook ta helen aynı sahte reklamlar devam ediyor. Yazık insanlar soyulmaya devam ediyor. Benim polis ifadem dün halen savcılığa bile ulaşmamıştı. Şok yaşıyorum.

17 Aralık 2024 00:09

Akbank'a verdiğim dilekçe ile ilgili üç gün içinde sonuçlanacağı söylendiği halde hiçbir geri dönüş almadım.

07 Ocak 2025 11:29

Akbank'ın sahte Facebook reklamı ve kopyalanan cep şubesi ile hesabımın boşaltılmasından sonra bankaya yaptığım şikayet ile ilgili halen hiçbir gelişme olmadı. Bankanın güvenlik açığı var. Hesabımdan EFT yapılırken banka otomatik sekreter aradı ama "işlemi onaylamak için 1 e basın" diye onay istedi. Bu da bir güvenlik açığıdır. Bankanın zararımı karşılamasını bekliyorum aksi halde hukuki yollara başvuracağım.

Akbank Adına Yapılan Banka Hesabı Dolandırıcılığı

08 Ocak 2025 18:35

Finans Kuruluşları Adıyla Dolandırıcılık Sahte Müşteri Temsilcisi 50.000 Tl Kredi Yanıltmacası

03 Ekim 2024 20:52

03 Aralık 2024 09:43