Şahin sonuçtan hiç memnun değil

03 Nisan 2024 03:11

Armada saatin kendi sitesinden Seiko marka saat sipariş verdim. Çoğu siteye baktığımda bu sitenin 500 lira kadar daha uygun olduğunu gördüm. Sitede "Saatlerimiz %100 orijinal" yazısını görünce biraz işkillendim ancak 9 bin lira civarındaki bir saatin bu sitede 500 lira düşük olması beni "orijinal olabilir çünkü fiyat çok düşük değil. Eğer sahte ise fiyatı yarı yarıya falan olur. Bence bu ürün orijinal" düşüncesine soktu. Bir gaflete düşüp sipariş verdim. Üstelik 9 taksit yapması da beni teşvik etti. Saat elime kısa sürede ulaştı. Kargo paketini açtım. Ürün sıradan bir Seiko kutusunda geldi. Halbuki "Seiko Padi" ürün almıştım kendi orijinal kutusu değildi. Dedim kutuyu almıyorum saati alıyorum önemli değil. Neyse kutuyu açtım, içinde kullanma kılavuzu garanti kartı vesaire hiçbir şey yok. Kendilerinin A4 kağıdına yazdıkları 2 yıl garantilidir notu gibi bir şey var. Ürünü elime aldım her yanını detaylıca incelemeye başladım. Ürün ışık gücüyle çalışan bir ürün olduğu için saniyesi durmuş şekilde geldi ürünü biraz ışık altına tuttum çalışmaya başladı ancak ışıktan uzaklaşınca duruyordu. Dedim şarjı tam değil galiba. Neyse ürünü iyice incelemeye başladım. Her yanını detaylıca inceledim.
1. Kordon içinde hafif küf vardı şüphelendim.
2. Kordonun klipsi doğru düzgün kapanmıyordu şüphelendim.
3. Saat 1 saat ışık altında durduğu halde ışıktan uzaklaşınca duruyordu şüphelendim
4. Ürünün büyüteci olduğu halde tarihi net göstermiyordu şüphelendim.
Bu arada ürünün beni şüpheye düşüren yerlerinin fotoğrafını çektim. Kısaca ürün içime sinmedi replika diyerek iade etmeye karar verdim. Neden diye sorduklarında polemiğe girmemek için "yakışmadı kaba durdu" dedim.
Allah'tan ürünün jelatinleri ni hiç açmadım. Bir gün sonra sitedeki iletişim numarası üzerinden iade süreci başlattım iade ettim.
Sonra başka siteden ürünü sipariş ettim ve gerçek ürünü elime alınca anladım. Armada saat bana replika ürün göndermiş.
Paramı yasal süre içerisinde iade ettiler. Ancak ücretsiz olması gereken iade kargo ücretini bana yansıtmışlar. Ben paramı kurtardığıma şükrettim.
Replika ve Orijinal ürünün arasındaki farkı fotoğraflarda sunuyorum.
Bu siteden ürün alanlar lütfen bu yazıyı okuyun ona göre alışveriş yapın!

profile profile profile

Aytunc
Aytunc

Aynı durumu ben yaşadım kardeşim, WhatsApp dan mesaj atıyorum daha bana orijinal beyefendi diyor. Sakın almayın aldırmayın, bin iki bin daha ucuz diye siz de bu yanlışa düşmeyin.

Sahte Ürün Satan Armada Saat

17 Ağustos 2024 13:51

Armada Saat Orijinalliği Şüpheli Ürün Mağduriyeti

07 Ekim 2023 14:32
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

İbrahim
01 Şubat 2024 13:58