Arda sonuçtan hiç memnun değil

15 Eylül 2023 22:34

Hepsiburada üzerinden, Arcadia Bilişim adlı satıcı firmadan 1400 dolar değerinde Asus Tuf laptop satın aldım. Ürün elime ulaştıktan sonra videoya alarak, kutunun dışına sardıkları köpüğü çıkardıktan sonra PC kutusundaki PC özellikleri kısmının kasıtlı olarak bir etiket ile kapatılmış olduğunu gördüm. Etikette 'Bu ürün arcadia e ticaret teknoloji san. Ve tic. Ltd. Şti. Tarafından upgrade edilmiştir. Upgrade işlemleri garantiyi etkilemez Upgrade hakkında sorularınız için; Şirket Telefon...' şeklindeki ibareyi okuduktan sonra kutuyu açmadan bir köşeye kaldırıp iade işlemlerimi başlattım. Hepsiburada'da ürünü satın alırken Arcadia Bilişim adlı firma açıklamalarda ürünün 'upgrade' edildiğine dair herhangi bir açıklama yapmamış. SSD 512 GB'dan 1 TB'a, RAM'de 8 GB'dan 32 GB'a çıkarılmış. Sizce, Asus yetkili servisi 32 GB'lık eklenti markası belirsiz RAM'imde bir sorun olduğunda güler yüzle bana yardımcı olacak mı? Yani bu şu demek, biz senin sıfır laptopunun kutusunu açtık, kasasını da bir güzel hırdavatçıdan aldığımız tornavidayla söktük, içindeki SSD'yi ve RAM'i çıkardık dışarıdan aldığımız SSD ve RAM ile değiştirdik (abi vallahi orijinal) bir de açtık senin laptopu çalışıyor mu diye kontrol ettik sonra geri açılmamış gibi fabrika ayarlarına dondurduk, kutusunu da geri sıfır gibi kapattık. Üstüne de karımızı koyduk açılmamış sıfır ürün diye satıyoruz. Bu anlattığım senaryo en iyi ihtimal, ürünün ikinci el, kaçak, bozuk, teşhir ürünü vb. Olma durumları da var. Yukarıda bahsettiğim gibi iade işlemlerimi başlattım. Firmadan alışveriş yapacak olan kişilerin, firma hakkında fikir sahibi olması adına şikayetimi oluşturdum.

Yorumlar (12)

Ömer
Ömer

Fikir sahibi, bilgi sahibi oldum bende, teşekkür ederim

Tamda ürün seçip sepete eklemiştim buraya göz atmak geldi son anda aklıma yorumları okudum, insan bilgisayar bile alırken 40 kere düşünmesi gerekiyor Allah'tan böyle platformlar varda birbirine yardımcı oluyor insanlar. Geçmiş olsun.

Sedat
Sedat

Çok ilginç bir durum, nasıl garanti devam ediyor denebiliyor cihazı açıp içine müdahale ettikten sonra. Bende sepete eklemiştim ve de sadece bu firma da değil benzer ürünleri satan bir çok firma var bazıları da firma isimlerini de değiştirip mağaza açıyorlar adrese bakıyorsun hepsi aynı yer telefon numaralarını bile değiştirmeyenler var. Oradan kaçıp tamam buldum buradan sipariş vereyim derken sizin şikayetinizi okudum. Teşekkürler.

Duygu
Duygu

Geçmiş olsun ve çok teşekkürler, tam da aynısını almak üzereydik. Farklı firma üzerinden ilerleyeceğiz

Altan
Altan

Bahsi geçen firma ile ilgili burada karşılaştığım şikayetlerden dolayı ben de alacağım ürünü almaktan vazgeçiyorum.

Emre

Merhaba hocam, iade edebildiniz mi? Ben de benzer bir durumla karşı karşıyayım

Emre

Gürkan bey merhaba, evet iade gerçekleşti, Umarım kutuyu açmamışsınızdır

Gürkan,
Gürkan,

Emre bey bende aynı durumla karşı karşıyayım sizin ürününüz iade edildi mi? Nasıl çözüm buldunuz?

Evet iade kabul edildi

Bay
Bay

Buradaki şikayetlere bakarak ben de alacağım ürünü almaktan vazgeçiyorum başka mağazadan alayım.

Berkay
Berkay

İade kabul oldu mu?

Evet iade kabul edildi

Münevver sonuçtan hiç memnun değil

31 Mayıs 2025 17:12
Satın Aldığım Dell Bilgisayarın Arızası Ve Satıcıdan Destek Alamama
Alican sonuçtan hiç memnun değil

21 Aralık 2023 14:48
Arcadia Bilişim HP Laptop Arızası Ve Servis Sorunu
Mert sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2024 19:38