14 Eylül 2024 21:32

ASAT Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, Toptaş Mahallesi'nde 13 Eylül 2024 Cuma günü ve 14 Eylül 2024 Cumartesi günü sularımızı 'arıza var' bahanesi ile kesti. Kesinti hala devam ediyor. Muhtemelen Pazar günü de gelmeyecektir çünkü tecrübelerimiz bunu gösteriyor. Her yaz, sürekli en az ayda 4 defa tüm mahallenin yaşam kaynağını kesiyorlar ve bu kesintilerin bazıları günler sürüyor. Bu kadarı da yeter. Yaşayamıyoruz. Sürekli su getiriyorum eve, 4 km yol katederek. Kaçıncı yüzyıldayız? Taşınalı 3 sene oldu. Ne arızasıymış? Suyun düşük basıncından bahsetmiyorum bile. Bizlerden faturalarda aldığınız bakım ve onarım payını ne yapıyorsunuz? Aynı şebeke bizden rakım olarak düşük olan merkeze de hizmet veriyor ama merkezde su kesintisi olmuyor. Bizleri, aklını ve sağduyusunu tam kullanamayan bireyler olarak mı görüyorsunuz? Kaç defa aradık müşteri hizmetlerini ama nafile. Ancak 'arıza var' yanıtını alabiliyoruz. Her yaz, ne tesadüfse tam oteller açıldığında ve havuz suları değiştirilirken bizim de sular kesiliyor. Yapıyorsanız bari bu kadar belli etmeyin. Şimdi sizler, müşteri hizmetlerinde asla gerçek bir cevap vermezken ve hiçbir çözüm eylemini gerçekleştirmezken gelirsiniz, ama nasıl gelirsiniz? Bu şikayetin altına gelirsiniz, gerçek bir cevap vermeden, kaçamak olarak, otomatik olarak yazılan yanıtlarla. 'Sevgili kullanıcımız... Hemen araştıracağız... Ekiplerimiz çalışıyor... Anlayışınız için teşekkürler.' diye yazarsınız. Teşekkür ve mazeret istemiyorum. Hakkımız olan suyu anlamsız bahanelerle kesmeyin. Eğer bahaneleriniz olur da gerçek ise, hiç belli etmeyin. Çünkü bu durum daha vahim olur. Sizlerin ne kadar ahlaktan eksik nasiplendiğinizi bildirir. İnsanların yaşam kaynağı olan suyunun kesilmemesi için vermek zorunda olduğu su paralarının, sadece bir kısmını bile, bu insanlara hakkaniyetli bir hizmet vermek için kullanmakta özür sahibi olduğunuzu kanıtlar. O yüzden benim düşüncelerimde anlamsız teşekkürlerin yerine hakkımı vermeniz elzemdir. Tabi otomatik yanıtta en azından teşekkürü çıkarın. Çünkü bu postu okuduğunuz halde onu istemediğimi ve eylem istediğimi unuttuğunuzu gösterir. Sonra insanlar, onlara çok değer verdiğiniz halde -ki yaşamaları için para karşılığında bile olsa onlara su hizmeti sağlıyorsunuz. Bazen.- tam tersini düşünebilir. Sizler değerlisiniz, bizlerin yaşaması için vesile oluyorsunuz. O yüzden kimse sizin hakkınızda böyle düşünsün istemeyiz. Hadi göreyim eylemleri! Ve otomatik cevabı. İyi günler. Tabi yaşayacak suyunuz varsa.

Ercan
Ercan
15 Eylül 2024 11:16

Evet şaşırmadık. Dün gece 2 saat kadar su verildi ve hemen tekrar kesildi. Resmen 'Ağam bizle eyleşiyir.' senaryosunu yaşıyoruz. Açın artık şu suyu kıyafetimi yıkayamıyorum, banyo yapamıyorum. Yolculuğa çıkacağım ama sürekli bilet iptal ediyorum. Neden? Valizime temiz kıyafet bile koyamıyorum. Yaşayamıyoruz!

24 Temmuz 2025 11:27

İyilik Yaptık, Mağdur Olduk: Su Kesintisi Çilesi