Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Grand Gayrimenkul Devremülk Satışında Yaşanan Güven Krizi Ve Mağduriyet

12 Kasım 2024 09:33

Devremülkümüzü ilanda satışa çıkardık. 15.07.2023'de İstanbul Kadıköy Anadolu Grand emlak/gayrimenkul firması adına m**** hanım diye biri bizi aradı. Tapumuzu satmak için görüşmek istediler. Görüşmeye gittik. Bize alıcı müşterinin hazır olduğunu, 1 ay içinde satışın olacağını söylediler. Ancak devremülkümüzün bu şekilde satıldığında değer kaybı yaşayacağını, bunun yerine anlaşmalı oldukları Ankara'da bulunan valide sultan adlı bir tesisten bir tapu daha almamız gerektiğini söylediler.

Durumumuz olmadığını söyledik, ancak satış için mecburi olduğunu, kredi çekmemizi söylediler. Dinledik, 65 bin tl kredi çektik. Parayı teslim ettik. Bu sürede bize satış olana kadar kira yardımı olacağı söylendi. Sözleşme imzalatıldı. Sözleşme nüshasını istediğimizde tüm taraflara imzalatıp verileceğini söylediler. Sözleşmede yasal olarak 4 ay içerisinde satışın gerçekleşeceğini, eğer gerçekleşmezse satış bedeli üzerinden bize tazminat ödeneceğini söylediler. Sözlü garantiler, güvenceler verildi. İyi niyet olarak görüp güvendik.

Vekalet istediler, verdik. Ankara'dan tapu alındı. Aradan aylar geçti kimse bizimle ilgilenmedi, defalarca biz aradık, zar zor ulaştık. Çeşitli bahaneler söylendi. Bu arada sözlerine güvenip çektiğiniz kredinin taksitini zorlanarak ödedik. Kira yardımını sorduk, ilgilenilmedi. Uzun süre sonra 1 seferlik komik bir ödeme aldık. Aradan 4-5 ay geçtikten sonra hala ses çıkmayınca tekrar biz aradık, ulaşmaya çalıştık. Yine türlü bahaneler duyduk. Bizi tekrar görüşmeye çağırdılar, gittik. Sözde alıcı tarafın temsilcisi diye bir bayanla görüştük.

Bizim devremülkümüzün tatil gün sayısının yetersiz olduğunu, gün sayımızı arttırmamız gerektiğini söyleyip tekrar para istedi. Veremeyeceğimi söyledik, kredi çıkmıyor dedik, biz çıkartırız dediler. Banka hesap bilgilerimizi isteyip adımıza kredi başvurusu yaptılar. Kredi olumsuz olsa da kendileri bu fiyatı karşılayacaklarını söylediler. Banka reddetti. O bayanı bir daha görmedik. Aradan 2 ay daha geçti, yine muhatap bulamadık, telefonlarımız açılmadı. Yine biz zorladık ulaştık, yine türlü bahaneler sundular.

Başka alıcı olduğunu, uğraştıklarını vs. Ama bu arada başta söz verdikleri 4 aylık garantiyi unuttular, inkar ettiler. Islak imzamız bulunan sözleşme belgesini talep ettik, vermediler. Mesajlarımıza, aramalarımıza dönüş sağlanmıyor. Yüksek kar ve satış vaadiyle bize sözleşme imzalatıp kredi çektirip ortadan kayboluyorlar. Bu yanıltma değil mi? Şikayetçiyiz, hakkımız alınmaktadır. CİMER dahil her yere başvuracağız.

15 Kasım 2024 09:04

Herhangi bir geri dönüş sağlanmadı CİMER'e de yazdık Savcılığa gidip suç duyurusunda da bulunacağız.

Yorumlar (8)

Satış falan yok beklemeyin

Nurten
Nurten

Ben savcılığa verdim sizlerde bir an önce verin kesinlikle beklemeyin çünkü sadece kocaman bir yalan içindeler hatta validesiltani aradım 0850 302 79 62- 5 i tuşlayın ve derdinizi olduğu gibi anlatın en azından valide sultanda bilsin gerçekleri

Şaban

Tam bir kaptıkaçtı yöntemi. Anadolu Grand Gayrimenkul bizim bildiğimiz adıyla milletin yerini satmıyor millete başka yerden yer satıyor. Bunu da yüklü miktar karşılığında satıyor. Tapu masrafı cart cut diyerek alıyor. Biz bilmiyoruz tabi gerçekten ne kadar nereye gittiğini bu paranın. Tapuya bizi götürmüyorlar neden görürüz her şeyi diye. Öyle ya yerin değeri, satıcı, tapu masrafı vs. Her şeyi bizde görürüz o zaman. Uc kuruşluk yerleri yüksek meblağ isteyip sattılar bize aslında. Müşterisi var falan hikaye. Tamamen milletin psikolojisine oynuyorlar. Bastan söylemiyorlar hiçbir şeyi. Nabza göre ilerliyorlar. Buradaki yorumları okuyunca insan çözüyor. Dört ay bekleyip adamdan tekrar kredi çekip dönem yükseltmesini istemişler. Satışı zor olur yükseltmezseniz falan denmiş. Peki bunu başta bilmiyorlarmıydı da bu adamı dört ay beklettiler. Adam beklesin heyecanla o kadar zaman bekleyince bıksın beklemekten ve tekrar kredi çeksin. Eğer kredi çekebilseydi o da giderdi iyikide kredi çıkmamış.

Tuğrul

Çok doğru evet ve her şeyin kılıfına uyduruyorlar legal yollar tıkalı olabiliyor

Şaban

Hep aynı hep. Bizde aynısını yaşadık Tuğrul Bey. Topluca şikayette bulunalım.

Tuğrul

Maalesef bir şey çıkması zor sözleşmeyi bile vermiyorlar belkide çöpe attılar Elle tutulur bir kanıt yok gibi

Hatice

Satışım gerçekleşmezse hemen yasal yollara başvuracağım ben de Durmayacağım sonuna kadar gideceğim elleri cebimizde

Tuğrul

Sözleşmeyi teslim etmiyorlar imzalayıp vereceğiz diyorlar ortada yok siz aldıysanız durmayın ben zar zor istedim 2 sayfa yalandan boş birkaç madde olan örnek gönderildi

Şaban sonuçtan hiç memnun değil

Gayrimenkul Satışında Güven Sorunu

23 Kasım 2024 03:47