Difa sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Efes İle Haksız Rekabet Ve Sözleşme İhlali

13 Aralık 2024 18:10

01.05.2024 tarihinde Anadolu Efes pazarlama bünyesindeki Aydın bayisi batılı gıda ile yeni açılmış olan tekel bayimiz için sözleşme imzaladık. Sözleşme gereğince tarafımıza verileceği belirtilen 85.000 TL lik katkı payı hibe mal ve %7 iskonto ve her yüz bin liralık fatura başında %7 geri dönüş faturası kesileceği şeklinde anlaşma yapılmıştır. Sözleşmenin bir nüshası tarafımıza verilmemiştir. Sözleşmeyi hukuka uygun şekillerde değil tamamıyla bir a/4 kağıdına fotokopi şeklinde bir kağıda imzalatıldı.

İşletmemize konum olarak ortalama 150/200 metre yakınında Anadolu Efes batılı gıda bayi müdürünün kendi tekel bayisi bulunmaktadır. Kendisi işletmesinde bize gelen ürünün geliş fiyatının daha da altında bir tutara ürün sattığı için ticaret yapamaz hale geldik. Bunu bize yapılan bayi ziyaretlerinde Anadolu Efes müdürlerine, bayi şeflerine belirtmemize rağmen bize herhangi bir yaptırım yapamayacaklarını ' sende tek nokta ol Tuborg ürünü satma sana nakit 200.000 para verelim Tuborg bayinden dolabını çıkart ' şeklinde zorla şart koşuldu. Bu gelişmeler sonucunda işletmemiz batma noktasına gelmiştir. Bizde ticaretimizi kurtarmak amaçlı Tuborg a. Ş. İle anlaştık.

Bunun üzerine 10 Aralık 2024 tarihinde tarafımıza ihbarname çekilmiştir. İhbarname içeriğinde 85.000 TL'lik cezai sart bedeli ve 85.000 TL'lik katkı payı ödemesini faizi ile geri istemektedirler. Fakat 85.000 TL'lik katkı payı tarafımıza hiçbir şekilde verilmedi. Üzerimizden haksız kazanç elde edilmek istenilmektedir. Hakkımızı aramak istiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

16 Aralık 2024 09:15 (Şikayetten 2 gün sonra)

Serif sonuçtan hiç memnun değil

Efes Pilsen İle Yaşadığım Haciz Şoku

10 Aralık 2024 23:01
Bahar sonuçtan hiç memnun değil

21 Ocak 2025 14:06
Haksız Suçlamalar Ve Mağduriyetle Mücadele
Atakan sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Efes Teslimat Sorumsuzluğu ve Anlaşma İhlalleri Nedeniyle Bayi Değişikliği Talebi

06 Temmuz 2025 06:55