Altur Otomotiv Vag Grubu DSG Ayıbı

18 Aralık 2023 17:55

23.05.2023 tarihinde ilk sahibinden aldığım 2020 model, 26.950 km'deki 34 *** 733 plakalı Skoda Karoq aracım, 27.500 km'de şehirler arası yolda seyir halindeyken şanzıman arızası vererek vitesin boşa düştüğünü fark ettim. Manuel Moda alıp tekrar otomatik Moda geçmeme rağmen vites yine boş konumda kaldı. Kumandayı 'n' konumuna alarak aracı güvenli bir yere çektim ve aracı durdurduktan bir süre sonra tekrar çalıştırdım; bu sırada sorun düzeldi. Ancak, 2-3 ay sonra yaklaşık 30 bin km'deyken aynı arızayı tekrar yaşadım ve bu kez aracı durdurup çalıştırmama rağmen düzelme olmadı.

Özel bir DSG tamircisine aracı gösterdim ve cihazla yapılan kontrolden sonra şanzıman beyninin arızalı olduğu belirtildi. Tamirci, aracımı 30 bin tl karşılığında tamir edebileceğini, ancak aracın kilometresinin çok düşük olduğu için yetkili servise gitmemi ve orada ücretsiz bir şekilde 'iyi niyet' kapsamında değiştirilebileceğini önerdi. Araçtaki arıza kodları temizlendi ve araç tekrar yola çıktı. Birkaç ay sonra 37.203 km'de tekrar arıza verince, pazar günü olduğu için çekici ile iş yerimin önüne çektirip diğer aracımı alarak eve döndüm.

Pazartesi günü aracı tekrar bir cihaza bağlattığımda farklı arızaların da olduğunu öğrendim. Önceki sahibiyle iletişime geçip bakımlarını nerede yaptırdığını teyit ettikten sonra Doğuş Oto ve altur otomotiv ile iletişime geçtim. Aracımın daha önce de ilk sahibindeyken 3 bin küsur kilometrelerde şanzıman arızası nedeniyle servise gittiğini, 2022 yılında garantinin dolduğunu ve ikinci bakımın yetkili serviste yapılmadığı için 'iyi niyet' kapsamına girmediği bilgisini aldım.

İkinci bakımın ilk sahibi tarafından birsay otomotiv Bosch Car Service tarafından yapıldığını ve yağ ile yağ filtresi bakımının gerçekleştirildiğini öğrendim. İlgili firmayla iletişime geçip yetkili servis statüsünde olup olmadığını sorduğumda, periyodik bakım yaptıkları araçların garanti dışı kalmadığını ve tüm markalarla anlaşmalarının olduğunu ifade ettiler; ancak Doğuş bunu kabul etmiyor. Sonuç olarak, hiçbir şekilde arızası giderilmeyen 2020 model, 37 bin km'deki ayıplı bir aracım var.

DSG şanzımanın sürekli arıza çıkardığını herkes biliyor, ancak vag grubu mensupları bunu bilmiyor gibi davranıyor. Aracım dört-beş yaşında ve 100 bin kilometreyi aşmış bir araç olsa durumu anlarım; ancak bu kilometrede ve bu yaşta, çoğu yeri hâlâ orijinal ambalajında olan bir aracın verdiği arızalar beni çok düşündürüyor. Aracıma vag grubu mensuplarının acil bir şekilde çözüm bulmalarını talep ediyorum.

Doğuş Oto Vag Grubunun DSG Ayıbı

18 Aralık 2023 18:12
Hamza sonuçtan hiç memnun değil

Altur Otomotiv Yetkili Servis Sorunu

25 Temmuz 2023 16:34
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Aldığım Aracın Kavrama Arızası Ve İlgisizlik

20 Kasım 2024 18:39