Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Jet "Kart İbraz" Mecburiyeti

Fatih
21 Ekim 2023 16:18

Anadolu Jet'in kendi sitesinden ailem için bilet aldım. Yıl 2023 hala 3D Secure sistemiyle ödeme almayıp inatla karttan direkt çekim işlemi yapıyorlar. Bunun sonucu olarak da "Kart ibraz" diye bir eziyetle kart sahibi mağdur oluyor. Biliyorsunuz 3D Secure'de karta tanımlı telefonunuza onay kodu geliyor. Alışverişi kimin yaptığı da belli oluyor. Fakat Anadolu Jet 3D Secure kullanmadığı için biletleri kimin aldığı da belli olmuyormuş (! ) o yüzden ödeme yaptığımız kartla bir THY/Anadolu Jet ofisine ya da havalimanına gidip kendimizi tanıtıp kartımızı ispatlamamız biletleri bizim aldığımızı kanıtlamamız gerekiyormuş. Dedim ki ben yolcu değilim. Havalimanına ya da ofisinize neden gideyim. Ben sadece biletleri satın aldım ailemin gelmesini bekleyeceğim hepsi bu. Kart ibrazı yapmazsanız yolcular uçağa alınmaz biletleriniz yanar diyorlar. Yine diyorlar ki yolculardan biri siz olmadığınız için kart ibrazı istenilmiş de olabilir. İyi de kardeşim illa yolcu mu olmamız gerekiyor. Ben aileme bilet alamazmıyım. THY yetkilisi de diyor ki bu sistem yoktu 6-7 aydır var. Ve düşünün ki ben hastanede yatan ameliyatlı ya da kolu bacağı kırık bir hasta da olabilirdim. Ofise ya da havalimanına nasıl gidecektim o zaman? Hadi buna mantıklı cevap versinler.

O kadar acımasız ve adaletsiz bir sistem ki. Bulunduğum şehirde THY ofisi de yok Havalimanı da yok ben şimdi başka şehre otobüs bileti alıp o şehre gidip sokakta THY ofisi arayıp ya da o şehirdeki havalimanına girip 60 saniyelik bir işlem için neden bir dünya zaman kaybedeyim bir dünya yol parası ve enerji harcayayım diyorum "maalesef kural böyle" diyorlar. 3D Secure kullanan hiçbir havayolu firmasında bu sorunu yaşamadım. Anadolu Jet inatla kaç senedir neden hala 3D sistemine geçmiyor anlamak imkansız. Diyorlar ki ödeme ekranına geldiğinizde altta kart ibrazı olacağı belirtiliyordu. Neden kabul edip ödeme yaptınız. Kart ibrazı için "istenebilir" diye belirtilmiş halbu ki. "İstenilecektir" yazmıyor yani. İstenilebilir ve istenecektir yargıları arasında ciddi bir anlam farkı var. Birincisi ihtimal ikincisi ise kesinlik belirtir. Sonuç olarak kendi şehrimde ofis veya Havalimanı bulunmadığı için özel aracım da olmadığı için başka şehre kart ibrazına gitmek zorunda kaldım. Bankalar bir SMS le kredi kartı verip bir SMS le kredi çıkartıyorlar. Yıl 2023 birçok şey dijital ortamda halledilebilirken hala milleti 60 saniyelik bir işlem için başka şehirlere yormak bir dünya masraf yaptırmak ne kadar adaletli ne kadar mantıklı soruyorum?

Simgenur
24 Ağustos 2023 08:00
Anadolu Jet Eksik Mail Gönderdi Ve Mağdur Etti
Anadolu Jet Eksik Mail Gönderdi Ve Mağdur Etti

İbrahim
12 Temmuz 2023 22:56
Anadolu Jet THY Online Check-in Biniş Kartımı Bana Göndermedi.
Anadolu Jet THY Online Check-in Biniş Kartımı Bana Göndermedi.
Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Selçuk
26 Aralık 2023 22:43
Orçun sonuçtan hiç memnun değil

Orçun
02 Aralık 2023 19:01
Anadolu Jet Koltuk Ödeme İadesi
Pelin sonuçtan hiç memnun değil

Pelin
30 Temmuz 2023 00:28