Airbnb Ve Ziraat Bankası Fatura Tutarından Fazla Çekim Yapıyor

Nihal
28 Haziran 2023 14:42

22.06.2023 tarihinde airbnb uygulaması üzerinden yurtiçinde rezervasyon yaptım. Onay kodu: hmsyjfeedm odayı ve tüm detayları inceledim, her şey tamam gibi görünüyordu. Rezervasyonu yapabilmek adına tüm adımları gerçekleştirdim ve ödemeyi yaptım. Ödememin tutarı 9099.39 TL. Ancak ev sahibi evin 4. Kat ve asansörsüz olduğunu belirtmediği için aynı saat içerisinde iptal ettim.

Ziraat Bankası kredi kartımdan çekilen tutar 10.117.42 idi ve iade edilen tutar 9009.69 TL. 23.06.2023 tarihinde yeni bir ev kiraladım. Tutar 10440.97 TL. Karttan çekilen 11682.68 TL. Onay kodu:hmqb8hdpmt farkın nereden kaynaklandığını araştırdığımda, ödemenin dolar olarak yapıldığı, tl'nin dolara çevirilerek ödeme yapıldığı, aradaki kur farkı, banka komisyonu ve ücretleri vs. Olarak öğrendim.

Şimdi sorun şu ki; uygulamanın ve sitenin hiçbir yerinde ödemenin dolar ile yapılacağı veya bununla ilgili farklar oluşabileceği yazmıyor. Sanki Yurtiçi bir ürün veya bir hizmet satın alır gibi tamamen tl olarak fiyat veriliyor ve üstüne basa basa başka hiçbir ödeme yapılmayacağı, ödemenin airbnb garantisi altında olduğu yazıyor. Ancak gelin görün ki işin iç yüzü öyle değil.

Müşteri hizmetleri Türkçe destek vermediği için doğru düzgün ne derdimi anlatabildim ne de çözüm bulabildim. Aradaki farkın tarafıma ödenmesini ve uygulamada bu durumdan bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu insanları yanıltıcı bir durum.

22 Temmuz 2023 13:05
Türkan sonuçtan hiç memnun değil

Airbnb 1,400 TL Fazladan Para Çekti!

Türkan
30 Mayıs 2023 15:18

Muhammed
22 Kasım 2023 16:51

Burak
23 Haziran 2023 09:29
Airbnb İade Yaptık Deyip Paramı İade Etmiyor
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Airbnb İletişim Sorunları Ve Kur Farkı Mağduriyeti

Merve