Airbnb Ev Sahiplerine Ödeme Yapmıyor.

21 Temmuz 2023 09:16

Airbnb uygulamasında ev sahipliği yapıyorum. Uygulamaya kayıt olduktan yaklaşık 10 gün sonra rezervasyon aldım. Üstünden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen herhangi bir ödeme alamadım ve bu arada 3. Rezervasyonum da yarın başlıyor. İletişime geçtiğimde sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor ve hiçbir şekilde çözüm bulunamıyor. En son bir link gönderdiler bilgileri doğru bir şekilde doldurun diye. Bilgileri doğru ve eksiksiz biçimde zaten doldurmuşum. Tekrar doldurup gönderdim fakat hiçbir dönüş olmadı. Daha ne kadar beklemem gerekiyor acaba. Gerçekten kullanıcıların böyle mağdur edilmesi çok kötü bir durum.

profile profile profile

Yorumlar (10)

Sadettin
Sadettin
Şikayeti Çözüldü

Geç de olsa ödüyorlar. Aynı şeyi yaşadım.

Ramazan
Ramazan

Ödeme için ne kadar beklediniz acaba? İlk ödeme geldi. İkincisi sistemde ödendi gözüküyor ama gelmedi. 15 gün kadar oldu.

Şikayeti Çözüldü

Ömer bey, ilk rezervasyondan sonraki ödemeleriniz yatmış mıydı peki? Benim sadece ilk rezervasyon ücretim hemen yattı, geri kalan hiç biri yatmadı. Herhangi bir değişiklik yapmadım.

Ömer

Evet ödeme kısıtlaması kalktıktan sonra normal ödeme politikası uygulanmaya başlandı. Misafir kalmaya başladıktan 24 saat sonra ücreti hesabıma yattı.

Şikayeti Çözüldü

Benim de benzer bir şikayetim var. İlk ödememi aldım sonrasındaki bütün konaklamalarımın ödemeleri beklemede. Edindiğim bilgileri şöyle paylaşmak isterim. Airbnb' de Türkiye ile ilgilenen ayrı bir birim yokmuş. Bizim bölgeye Hintliler ve Araplar bakıyormuş. Zaten aradıklarında da Hint aksanlı bir İngilizce konuşan müşteri temsilcisi çıkıyor. Her neyse; dedim Türk mantığı bunlar nereden hizmet veriyor? Dublin. Oradan arkadaşlarım var mı Türk ya da tanıdık var mıdır diye bağlantı kurmaya çalıştım. Kimseyi bulamadım. En son bugün eğer ödemelerimi yarın iletmezseniz Salı günü avukatıma iletip hukuki süreci başlatacağım dedim. Tabii ki avukatım falan yok, uluslararası hukuk ile ilgilenen avukat bulmaya çalışıyorum bir yandan. Sonra dedim benim gibi sorun yaşayan var mı diye arama yapayım dedim ve bu forumu buldum, ben de üye olup yazmak istedim. Eğer çözüm bulan olursa ya da sorunu halledilen, lütfen bizi de bilgilendirsin.

Murat
Murat

Merhaba, bende sizler gibi ev sahibi Airbnbzedeyim. 9 Temmuz ve 18 Temmuz 2 rezervasyonun ödemesini hala alamadım. Mesajlara hep aynı dönüşler yapılıyordu fakat son birkaç gündür cevap da yazmıyorlar. Yeni başlayanlarda daha çok sorun yaşanıyor anladığım kadarıyla. 2 yıldır bunlarla çalışan arkadaşımın parası takır takır ödeniyor ama ben daha kuruş alamadım. Gün geçtikçe umudum da kalmadı artık.

Hayır her şey aynı

Ömer

Sizin durum benimkinden farklı. Acaba ilk ödemeyi aldıktan sonra adres değişikliği ve benzeri bir yaptınız mı? Sinir bozucu olan kısım da şu hiçbir zaman gecikmenin nedenini söylemiyorlar hep halledeceğiz en kısa zamanda falan diyorlar.

Yasin
Yasin

Sorunun hala devam ediyor mu, yoksa paranızı alabildiniz mi, aynı sorunu yaşıyorum şu anda

Ömer

Evet sorun çözüldü. Hesabı açtıktan sonra ilk rezervasyonumu 30 gün geçmeden aldığım için ilk rezervasyonun ücretini misafir kalmaya başladıktan yaklaşık 1 ay sonra alabildim. Böyle bir kuralları varmış. Süre geçtikten sonra ödeme kısıtlamalarım kaldırıldı.

Gülin sonuçtan hiç memnun değil

Gülin
12 Temmuz 2023 14:57