Aile Sağlığı Merkezleri Sağlık Raporu Konusunda Yaşanan Sorun

17 Mayıs 2024 16:15

İstanbul, Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 079 numaralı Sağlık Ocağı'ndaki Dr. Ö*** F**** E**** hakkında şikayetimi iletmek istiyorum. İyi günler dilerim. Dün, ikinci sınıfa giden oğlum için okul tarafından saat dört sularında arandım. Spor faaliyetleri için sağlık raporu ve fotoğraf talep edildiğini, bu sağlık raporunu sağlık ocağından hemen alabileceğimi ve son günün yarın olduğunu belirttiler. Bu sabah sağlık ocağına gittiğimde, aile hekimimiz raporu vermeyi reddetti ve devlet hastanesinden alınması gerektiğini ifade etti. Ancak, karşı odadaki başka bir aile hekimi raporu vermekteydi. Durumu okul müdürüyle görüştüğümde, sağlık ocaklarına gerekli yazının gönderildiğini ve raporu oradan temin edebileceğimi söyledi. Bu bilgiyi doktora ilettiğimde ise, kendisi bu yazının kendisini ilgilendirmediğini ve rapor vermeyeceğini söyledi. Sonuç olarak, basit bir rapor için özel hastaneye ücret ödeyerek işimi halletmek zorunda kaldım, çünkü bugün başvuru için son gündü. Aynı kurumdaki farklı bir doktorun raporu vermesine rağmen, kendi aile hekimimin vermemesi haksızlık olarak görüyorum. Ücretsiz halledilmesi gereken bir işlem için ödeme yapmak zorunda bırakılmam kabul edilemez. Bu konuda aile hekimim hakkında gerekli yerlere şikayette bulunacağımı belirtmek isterim. Kendisinin tutumundan ve davranışlarından da şikayetçiyim. Aile hekimimi değiştireceğim ve yetkili merciler tarafından gerekli uyarıların yapılmasını talep ediyorum. Diğer öğrencilerin hemen aldığı raporu alamadığım için okul müdürü de dahil olmak üzere herkes bu duruma şaşırdı. Bir devlet vatandaşı olarak bu haksızlığı kabul etmiyorum ve yaşadığımız bu ekonomik zorluklarda kendi paramın boşa harcanmasını istemiyorum.

Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimimin Dikkatsizliği Nedeniyle Ehliyet Yenileme Sürecinde Mağduriyet

15 Temmuz 2025 11:02
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Bahçelievler ASM Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi Değerlendirmesi

20 Eylül 2024 23:17