Adil Varlık Yönetim Adil Varlik Borcu

30 Mayıs 2024 12:20

Adil Varlık şirketine Turkcell finansman üzerinden devredilen 3.300 TL bir bakiyem var. Findeks ve bankalarda zarara atılmış bir borcunuz var uyarısı bulunuyor. 29.05.2024 tarihinde arayarak ödeme yapıp borçtan kurtulmak istedim. Bana aynı gün için saat 16.00'a kadar 12.000 TL ödersem borcumu kapatacaklarını söylediler. 1 hafta süre istedim, parayı tamamlamak için. Fakat rakam olarak yüksek çalıştıkları için indirimin sözde geçerli olmadığını söylediler. Borcumu ödemek istememe rağmen nasıl bir düşüncede yaşıyorlar ki aynı gün belli saat verip o kadar çok parayı istiyorlar. Başka varlık şirketleri daha esnek davranıyorlar. Fakat bu Adil Varlık şirketi tam tersi. İnsanların iyi niyetini kullanıyor. Yazık, çok yazık. Avukatlar bile bu tarz konularda daha esnek ve anlayışlı. Zaten iki kat para istiyorsunuz, nasıl bir zihniyettesiniz ki esnek davranmıyorsunuz.

Yorumlar (6)

Şuheda

Arkadaşlar merhaba. Adil varlık eğer size icra başlatırsa tebligattan itibaren 7 gün süreniz var itiraz etmeniz için. Çok basitçe internetten bakarak bile borca itiraz dilekçesi yazabilirsiniz. ''Borca ve fer'ilerine itiraz ediyorum'' demeniz bile yeterli. Onlar dava açmak zorunda kalacak icrayı ilerletmek için. Adil varlık Turkcell den alacağı devraldığını söyledi bize ama biz ödeme yaptıktan sonra Turkcell e sorabildik öyle bir durum söz konusu değil dedi Turkcell. Zaten adil varlık icra takibi açarken herhangi bir belge sunmuyor da. Turkcell ile aralarında alacağa dair devir varsa icra takibi açarken bunu sunmak zorunda sunmadıysa davayı da kazanırsınız. Bizi mağdur ettiler sizi etmesinler.

Şuheda

Hayır mesela Superbox dı bizim faturanızı ödemediniz bu alacağı biz devraldık deyip icra açmışlar. Biz hem Turkcell e ödeme yapmışız hem adil varlığa. Bu arada ödemeyi aldıktan sonra epey uğraştık hacizleri kaldırsınlar diye. Sürekli arayıp durduk ödemeyi yaptık hacizleri kaldırın işlem yapamıyoruz diye. Sonunda kaldırdılar sürekli aramak zorunda kaldık çünkü. Ne biçim sistem anlamadık. Biz şu an iki kez iki farklı kuruma ödeme yapmış durumdayız. Dava açcaz işte. Aldığınız hizmet neyse mutlaka sorun siz bu alacağı devrettiniz mi diye eğer hayır cevabı alıyorsanız belgelendirin mutlaka bir şekilde. Sonra istirdat davası açabilirsiniz. Davayı kazanırsanız haksız haciz sebebiyle manevi tazminat davası da açabilirsiniz.

Canan
Canan

Merhabalar. Mağdur ettiler derken ödemeyi alıp bildirmediler mi? Öyle yapan yerler de var Çünkü. Çok fazla kişiyi mağdur ettiler ve hala da ediyorlar maalesef.

Cemal
Cemal

Ablacığım 5.000 TL den fazla verme. Mecbur kabul edecekler. Sen arama, bizler arayınca nasılsa ödeyecek diye çok fazla ücret talep ediyorlar...

Gökhan
Gökhan

UYAP sitemi üzerinden gir dosyana toplam miktarı icra dairesin IBAN'ına yatır bende 3480 TL lik dosyaya 14000 istediler dosya kapama hesabini yatırdım kurtuldum ama kredi kurumuna bildirmiyorlar zarara atılmış diyor bilerek yapıyorlar

Nuray
Nuray

Adil varlık şirketi icra açmış kağıt geldi UYAP a girip bakıyorum toplam borç 2000 TL gözüküyor UYAP'tan bu borcu ödediğimde bitmişmi olacak anlamadım arıyorum adil varlık şirketini açan yok kime ne borcumuz var bilmiyorum kafayı yiyeceğim öğrenmek istediğim ödemem gereken borçmu bu yoksa bu parayı ödediğimde bir de adil varlık şirketinede borcum var bilgisi olan dönüş yapabilir mi lütfen

adil-varlik-yonetim-adil-varlik-borcu-1.jpg

Borç Yönetiminde Bilgi Eksikliği Ve Artan Maliyetler