Acıbadem Hastanesi Kan Testi Değerlendirme İçin Ayrıca Ücret Talep Edilmesi

07 Ağustos 2024 12:32

17.07.2024 de Acıbadem Hastanesi endokrinoloji polikliniğinde muayene oldum. Doktorun istediği hormon testlerini yaptırdım ve doktor değerlendirdikten sonra (tümü normal sınırlar içerisinde) ilave olarak deksametazon supresyon testi yapılması gerektiğini belirtti.

30.07.2024 de bunun için kan vermek üzere hastaneye gittiğimde “bu testin özel olduğu sadece endokrinoloji uzmanınca değerlendirebileceği” açıklamasıyla 3.800 TL'yi aşan bir ücret talep edildi. Bunun bir kısmını çalıştığım kurum karşıladı (1.500 TL civarı), bir kısmını ise ben ödedim (2.300 TL civarı). Tetkiki zaten endokrinoloji uzmanının istediğini, değerlendirmeyi de onun yapacağını (ki istek kağıdı da vardı zaten), muayene ve kan testi için zaten ücret ödendiğini (çalıştığım kurum karşıladı), “kan testi değerlendirme” için neden ayrıca bu kadar yüksek ücret talep edildiğini anlamadığımı söylediğimde doktorun talep ettiği söylendi.

İşlemi yaptırabilmek için mecburen ödemeyi yaparak kan verdim, ancak şu an fiş/fatura veremiyoruz dendi ve ben de hastaneden ayrıldım. Bugün itibarıyla hastaneyi birçok kez aradım, bilgi ve fatura almaya çalışıyorum. Telefonla birilerine ulaşmak imkansıza yakın. Herkes poliklinik asistanına aktarıyor ya da aktarmaya çalışıyor, ancak kendisi de haklı olarak fatura talebim ile ilgili herhangi bir şey yapamayacağını söyleyerek ilgili ekibe aktarmaya çalışıyor ama ilgili ekip asla telefonları açmıyor.

Hasta ilişkileri ile görüşmek istiyorum, o ekip de asla telefonlara cevap vermiyor. Öncelikle neden böyle bir ücret ödediğimi öğrenmek istiyorum, ikinci olarak da parası kesilen tutarın faturasını temin etmek istiyorum.

07 Ağustos 2024 18:04 (Şikayetten 5 saat sonra)

29648425 numaralı bildiriminiz bize ulaştı. Konu ile ilgili en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız. Sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla.

Ayca sonuçtan hiç memnun değil

21 Haziran 2024 16:21
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Acil Serviste Beklenmedik Ücret Şoku

13 Ekim 2024 15:29
Emrecan sonuçtan hiç memnun değil

Taksim Acıbadem Personel Ve Müdür Saygısızlığı

23 Aralık 2023 22:20
Cansu sonuçtan hiç memnun değil

29 Ağustos 2023 10:28

Acıbadem Hastanesi Kategorileri