Ziver Tablet Aile Boyu Uyuz Salgını Ve Bitmeyen Kaşıntılar

Gök
31 Ekim 2024 01:17123.209

Uyuz denen hastalığa kapıldık ailecek. Eşimin ailesi sağ olsun, hastalıklarını gizleyerek iki ay boyunca ne dibimizden ayrıldılar ne de davet etmekten bıkmadılar. Bir görümcemin kollarında böyle kabuklu kabuklu sivilceler gördüm ama egzaması var diye ondan sandım. Meğer aile boyu uyuzlarmış. Neyse, velhasıl kelam, ben, eşim ve çocuklarım ilk defa kaptıklarımız için kaşıntılar bir buçuk ay sonra başladı.

Eşim çalıştığı için çok kaşındığını görmedim. Bende diz kapaklarımda bir iki sivilce, bir de göbek deliği etrafında ama çatlakların var diye onlar kaşınıyor sanıyorum. 4 yaşındaki kızımın bacağında kırmızı sivilceler görünce bir korktum. 5-6 tane falan. Kaynanamla telefonda konuşurken iki aydır uyuz olduklarını öğrendim. Öğrenir öğrenmez kendim için cildiye randevu aldım. Hemen sonraki gün cildiye doktoruna gittim.

Beni muayene ettikten sonra 'uyuzsun' dedi. Sordum, 'Hocam acaba ne zaman oldum? ' dedi ki 'İki aydır kapmışsın.' Yani eşimin ailesi tarafından ailecek uyuz olduk. Neyse, Wilkson pomad verdi. Duştan sonra üç gün hiç yıkanmadan kullanın dedi. Üç gün kullandık. Büyük kızım dört yaşında, küçük çocuğum iki buçuk yaşında, onlara da sürdüm. Tedavinin ikinci gününde eşimle birlikte Ziver hap içtik.

Bir hafta dolunca kaşıntılarım geçmedi ve ikinci dozu aldım. İki gündür hala kaşınıyorum. Vücudum Wilkson pomad yüzünden çok tahriş oldu. Acaba onun yüzünden mi hala kaşınıyorum? Üç günlük tedavi biteli 6 gün oldu. Nedenini bilmiyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Cahit
Cahit
28 Nisan 2025 22:45

Bende aynı durumdayım, siz nasıl oldunuz inşallah tekrar bulaşmamaıştır eşinizin ailesinden

Elida
Elida
22 Nisan 2025 09:28

Uyu için kullandığın ilaçlar losyonlar vücut ta hasar bırakıyor kaşıntın ondan devam ediyor uyuz tedavisinden sonra 2 3 ay uygulanması gereken vücut nemlendiricileri var onları da kullanmanız lazım muhakkak yoksa egzamaya çeviririyor. Eczacınınıza danışıp uyuz tedavisi sonrasında kullanılması gereken nemlendiricilerden öneri alıp kullanmalısınız.

Behzat

Gülşen
Gülşen
Ziver Tablet
30 Ocak 2024 00:09206.571

Ziver tabletini iki doz kullandık. Permetrin solüsyonu kullandık, geçmedi. Üç gün Wilkinson pomadı kullandık. Üç gün ara...

1 Destek19 Yorum

Ziver Tablet İyileştirmedi

Hakan
5 Ocak 2024 11:57160.916

Eczaneden aldığımız uyuz için ziver hap 2 doz kullandık geçmiyor halen. Daha kaşınmaya devam. Verdiğimiz paraya yazık. N...

3 Yorum

Öne ÇıkanKonular