Veteriner Kliniğinde Yanlış Tedavi Sonucu Ölüm

20 Aralık 2024 11:34

Evladımızı öldürdüler! Zeytinburnu yeşiltepe veteriner kliniği yanlış tedavi uyguladığı için evladım kadar sevdiğim arkadaşımın kedisi Fiko'yu öldürdüler. 13 Aralık Cuma günü çişini yapamadığı için getirildi. Bu veterinere. Ve bugün 20 Aralık Fiko böbrek yetmezliğinden, dehidre olmaktan öldü! Önce sonda yapıldı. Tıkanıklık giderilemedi. Sonrasında acilen ameliyata alında idrar kesesi taşlardan temizlendi buraya kadar her şey normal. Bundan sonra başlıyor. Asıl mesele iyi okuyun! Ameliyat sonrası aynı gün ben görmeye gittim hayvan ayakta duramıyordu ama hali normal gibiydi sonraki günler ise yürüyebiliyor olması gerekiyordu fakat bu hayvan hala yürüyemiyordu. Kendi başına yemek yemiyordu ve çişini kumuna yapamıyordu yattığı yere yapıyordu bu süreçte de o veterinerde hala. O insanlar 1 hafta bizde kalacak biz tedavi edeceğiz. Böbreği taş üretmeye devam ediyor çünkü antibiyotik tedavisi yapacağız dediler. Ben bu sırada her şeyi kendisine çok güvendiğim veteriner arkadaşıma danışıyorum kendisi uzak olduğu için bu arkadaşımı oraya götürmeye ikna edemedim. Kısa keseyim sonradan öğreniyoruz hayvana her gün morfin vermişler! Midesi bulanıyor çok ağrısı var mecburuz morfin vermeye demişler Morfin böbreklerini karaciğerini iflas ettirir 7 gün boyunca morfin vermişler! Serum bağladılar mı şüpheli çünkü hayvanın vücudunda sıvı kalmamış dehidre olmuş! Fiko'yu gördüğümde solunumu yavaştı patileri soğuktu ve göz bebekleri büyüktü yani morfin vücut ısısını da düşürmüş hayvan uyuşmuş! Ve Fiko bugün böbrek yetmezliği sebebiyle öldü! Bu arada idrar kesesi ameliyatı ve 1 hafta orada bakıma 30bin lira istediler bilginiz olsun normal piyasa fiyatının çok üstünde bir fiyat. Normalde veterinerler yaptıkları her işlemi kağıda anlık olarak yazarlar uyguladıkları tedaviyi bağladığı serumu yaptığı iğneyi her şeyi o ilaçların etiketlerini yanlarına yapıştırarak tedavi sürecini yazarlar bu insanlardan tedavi raporu istendiğinde biz size WhatsApp'tan atarız dediler ve attıkları raporu da ezbere yazdılar. Yalan yanlış bir rapor. Eğer evladınız bu veterinerde ise hemen şu an alın 1 dakika bile kaybetmeyin! Fiko'yu sen öldürdün Y**** hoca! O hayvana her gün morfin verip böbreklerini harcadın Fiko'yu harcadın! Orada bir tekniker var ismini bilmiyorum. Zayıf esmer biri tavrı hiç hoş değil en son sahibi Fiko'yu aldığında paranın tamamını ödemeniz gerekiyor yoksa kediyi veremem demiş yorumu siz yapın. Tamamen bir ticarethane burası para odaklı bir yer. Bu işin peşini bırakmayacağım!

Yorumlar (7)

Ne Hir

Hanımefendi ilaç gayet iyi bildiğim bir ilaç ve diğer ağrı kesicilere göre daha hafif olduğunu söylüyorum. Kliniğin işleyişini ya da bir ihmal var mıdır yok mudur bilemem. Kullanılan ilacın dozunu da bilemem ama bu ilaç çoğu ilaca göre daha masum bir ilaç. Size bilgi veren hekimler neye göre bunu söylemiş onu bilemiyorum. Hiçbir kliniği de savunma gibi bir amacım yok kliniği tanımam etmem. Sadece dediğim gibi ilaç öyle bir ilaç değil

Gökçe

İlacın üzerinde sedatif, pre-anestezik yazan bir ilaç ne kadar masum olabilir. Bir sürü ameliyat sonrası ağrı kesici ilaç varken anestezik bir ilaç 7 gün uygulandı hayvan yürüyemedi tuvaletini bile kalkıp yapamadı. Lütfen bu şikayetten gidin hanımefendi veya beyefendi yapmaya çalıştığınız şeyin farkındayım. Savunma amacınız olmasaydı önce bir baş sağlığı dilerdiniz.

Ne Hir

Serum olayını bilemem ancak Butamidor dediğiniz ilaç güvenli bir ilaçtır bu tarz durumlara neden olmaz.

Gökçe

Hanımefendi ben bu ilacı sadece kendim araştırmadım en az 3 veterinere sordum danıştım. Bu ilaç ağır vaka durumlarında kullanılacak bir ilaç. Ağır vakalarda bile dozu çok az kullanılacak bir ilaç. Çünkü fazla dozu hayvanı kendinden geçirir organlarını yorar. Daha iyi araştırın. İdrar kesesi ameliyatı sonrası ağrı kesici olarak kullanılacak bir ilaç hiç değil. Çünkü bu ilaç anestezik bir ilaç.

Ne Hir

Morfin değil non steroidler veya steroidler dediğiniz durumları yapar

Gökçe

Ayrıca bu hayvan dehidre olmuştu Fatihteki hastaneye götürdüler orada doktor dehidre olmuş dedi. Bu doktor bu hayvana hiç mi serum vermedi. Bir hayvanın vücudunda 1 gram bile sıvı kalmaması için hiçbir şekilde serum takviye verilmemesi gerekir. Her gün serum verdik dediler her gün serum verilen hayvan dehidre olamaz

Gökçe

Sonradan yazdıkları raporda kullandıkları ilaç butomidon. Yani bu ilaç anestezik bir ağrı kesici. Bu insan kendi ağzıyla morfin verdik morfin vermek zorundayız dedi bu ilacı ben raporda gördüm. Veteriner arkadaşıma da danıştım kendim de araştırdım. Bu ilaç anestezik durumlarda kullanılır yani hayvan ezildiyse veya bir organı patladıysa ağır travmatik vakalarda kullanılır. Bu ilaç sedadif bir ilaç. Bu ilaç hayvanı uyuşturur Fiko yürüyemiyordu ayaklarının üzerinde duramıyordu sersemlemişti. Fiko'nun bu ağır ilaca ihtiyacı yoktu normal bir ağrı kesiciye ihtiyacı vardı. Kullanılan butomidon 7 gün boyunca uygulandı hayvanın böbreklerini iflas ettirdi

Berna sonuçtan hiç memnun değil

Veteriner Medikal Park Medical Park Vet Kedimi Öldürdü

08 Eylül 2023 21:17

06 Ağustos 2023 18:18
Güneş sonuçtan hiç memnun değil

16 Temmuz 2023 04:26