Zeynep Kamil Kadın Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Mağduriyeti

Sinan
11 Aralık 2023 02:2225.222

Eşim n*** t**** 35 haftalık ikiz bebeklere hamil bebeklerden dolayı eşim riskli grubundaydı bize hastane normal değil sezaryen ile doğum olacağını söylediler bizde taktir sizindir dedik sonuçta doktorların her dediği bizim için kutsaldır ve 35. Haftaya geldiğimizde eşimi doğum için hastaneye getirdik bizi iki gün yatırdılar iki gücün sonunda henüz doğum yok deyip bizi taburcu ettiler bir hafta sonra tekrar gelin dediler bizde evimize gittik ancak iki gün sonrası eşim sabaha karşı saat 5 gibi sancıları çoğaldı ve hemen özel arabamızla Zeynep kamil hastanesine geldik hastaneye girişimiz 5.40 veya 5.50 idi saat 10 gibi eşimi doğuma aldılar bizi bilgi için çağırdılar bize bebeklerin annenin durumu çok iyi normal doğum için uygun normal doğum yaptıracağız dediler bizde siz nasıl uygun görürseniz dedik daha sonra bizi tekrar bilgi vermek için çağırdılar gittik bize doğum hanenin önünde iki tane kadın doğum esnasında bebeğin kafasında travma oluştu dediler bizde nasıl yani açık anlatır mısınız dedik bize doğuma bağlı travma oluştu ama önemli bir şey yok dediler yarım saat sonra bizi bir daha bilgilendirmek için çağırdılar doğum hanenin önüne gittik bir kadın doktor bir erkek doktor bize normal doğum olduğu sırasında bebeğin kafasını annenin yattığı yatağın ayak kısmında olan sert olan cisme çarptığını söyledir ama önemli bir şey yok dediler diğer bebeği de sezaryen ile aldıklarını söylediler ve kafasını vuran bebeğin g****ye şehir hastanesine sevk edeceklerini söylediler neden dedim bizde tomografi makinesi yok dediler bebeğin tomografisi çekilecek dediler bende tamam dedim hastaneye götürdük oradaki doktor muayene veya giriş olmadan tomografi yapamayacağını söyledi sonra bir uzman doktor buldular uzman doktor 112 acille sordu bebek nasıl olmuş diye sordu 112'de bebeğin doğum esnasında kafa üstü düştüğünü söyledi ben bunu duydum daha sonra uzman aranızda yazışma yapın ve hemen bebeğin tomografisini çekin dedi ve daha sonra aynı uzman bana bu bir adli vaka orada neden tutanak tutulmadı dedi bende bilmiyorum hastane ne dediyse onu yaptık dedim orada tutanak tutuldu ve yatışını buraya alacağız dediler g**** Şehir Hastanesi ve bana Zeynep kamilde olan yatışını düşürün dediler aradım hastaneyi asla olmaz onlar bilmiyorlar biz bebeğin yatışını vermeyiz dediler.
Sonra g**** Şehir Hastanesi biz hal etik yatışı bizde dediler bebeğim şu an hastanede ve tomografi sonucu beyin kanaması var.

23 Mayıs 2024 13:52

07/12/2023 tarihinde Zeynep Kamil Hastanesi'ne saat 05:45'te eşimi doğuma götürdük. Eşim ikizlere hamileydi. Biz sezaryen doğuma imza atmamıza rağmen, asistanların stajyerlere gösteriş yapması için eşimi normal doğuma aldılar ve 'kontrol bizde, merak etmeyin' dediler. 'Hekim sizsiniz, siz daha iyi bilirsiniz' dedik. Ancak yarım saat sonra beni doğumhanenin önüne çağırdılar ve 'Beklenmedik bir olay oldu' dediler. Bebek, doğum esnasında kafasını yatağın demir kısmına vurmuş. Bebeğin kafasında şişlikler olduğunu söylediler. Göztepe Şehir Hastanesi'ne sevk edildiler, ancak Zeynep Kamil Hastanesi hastaneye bile sevk bilgisini vermemiş. Kendim yalvar yakar bebeği tomografisine götürdüm, oradan çocuğu yoğun bakıma aldılar ve doktor bana çocuğun entube durumda olduğunu söyledi. Anneden acilen mor kan almaları gerektiğini istediler. Doktorlar bebeğin kafasında üç yerinde şişme ve beyinde kanama olduğunu söylediler. 'Ne olacak? ' diye sorduğumuzda 'Çocuk büyüyünce anlaşılır' dediler. Bu süre zarfında Zeynep Kamil Hastanesi ne bizimle ilgilendi ne de özür diledi. Hastane bize üç ayı zehir etti. Eşim hala ağlıyor ve psikolojik olarak hiç iyi değil. Maalesef sesimizi de hiçbir yere duyuramıyoruz.

İbrahim
İbrahim
5 Eylül 2024 12:02

Çok büyük geçmiş olsun Rabbim şifasını versin... Umarım iyidir bebekler...

Elif
Elif
26 Mart 2024 00:37

İnanamıyorum, şaşkınlıkla okudum. Çok talihsiz bir olay geçmiş başınızdan. Umarım bebekler iyidir... Ben de orada doğum yapmayı düşünüyordum. Hangi doktordu hatırlıyor musunuz?

Öne ÇıkanKonular