Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Evde Bitmeyen Sorunlar Ve İlgisizlik

20 Aralık 2024 17:45

Aylardır yaşamadığım sorun kalmadı. Su kaçağı var dedim, ciddiye almadılar; yeni ev boya terleme yapıyor dediler. Sonra bütün evin duvarları döküldü. Geldiler, evet kaçak var dediler. Bir şeyler yapıp kaçağı bitirdiler. Sonra iki ay boyunca evin kurumasını bekledim. Tüm süpürgeliklerden iki ay boyunca her gün çıkan küfü temizledim. Duvarlar da döküldüğü için her gün tüm evi süpürdüm. Bir odanın parkeleri tamamen kabardı, kullanılamaz hale geldi. 2 ayda gelmesi gereken müteahhit firma görevlileri 4 ay sonra gelip parkeyi değiştirdiler. Süpürgelikleri de öğleden sonra değiştireceğiz deyip gittiler. İki hafta haber alamadım. Sonra onları da değiştirdiler. Ama taşınalı 8 ay, su kaçağı başlangıcı 7 ay olmasına rağmen şişen kapı eşikleri değiştirilmedi. Çelik kapımda sorun vardı, ilk 4 ay 5 kere yazılı olarak sorunu bildirmeme rağmen kimse ilgilenmedi. Denilen şey, müteahhit firma hatalı yapmış, biz bilgi verdik oldu. Ben 5. ayımda kapıda kaldım. Çilingir, kapı mekanizması değişmek zorunda dediği için 5.500 lira ödemek zorunda kaldım, eve girip çıkabilmek için. Bu olaydan 1 ay sonra arayıp müteahhit firmadan çelik kapı için geldiler dediler. Ben de artık çok geç, neden bu kadar beklettiniz dedim ve kibarca azarlandım. Yapabilecekleri bir şey yokmuş. Diğer insanların yaşadığı aşırı yüksek ısınma bedeli durumunu da yaşıyorum. Peteklerim kapalıydı. Hatta açsam bile açılmıyordu. Bir önceki ay 100 lira gelen ısınma bedeli 1800 lira geldi. Geçen ay da çok az kullanmama rağmen 1200 lira geldi. Sorunu çözeceğiz diyorlar ama bugüne kadar hiçbir sorunu çözmedikleri gibi bunu da çözeceklerini sanmıyorum. Bana dedikleri, siz şimdi ödeyin, biz size geri ödeme yapacağız oldu. Ben bir gün geciksem hemen faiz işletiyorlar ama kendileri geri ödemeyi canları isteyince yapacaklar. Bu arada çalışmayan ebeveyn banyo taharet musluğu, dokunsanız elinizde kalan kapı kolları, sıfır olması gereken çizikli dolaplar, çalışmayan anahtarlar (lamba açma-kapama) gibi birçok sorun yaşadım ama asıl büyük sorun bunlar değil. 3 aydır ılık soğuk arası suyla zor da olsa yıkanıyorum. Çok kez söyledim ama yine müteahhit firma ile ilgili dediler. Son 5 gündür ise hiç sıcak su akmıyor. Sanırım sorun site geneline yayılınca harekete geçtiler. Üç gündür müteahhit firmadan geliyorlar ama bir türlü becerip düzeltemediler.

Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Dekar Kıyıbahçe Villa Ayıplı İmalatlar

14 Aralık 2023 15:45