Yakinegitim.com Eğitim Kurumunda Profesyonellik Dışı Yaklaşımlar Ve Eksiklikler

Begüm
26 Aralık 2024 17:323.586

Bu kursun bana en büyük kazanımı, ceza, hmk ve iş hukuku hocalarımızdan ders alabilmekti. Üçü de birbirinden kıymetli, birbirinden muazzam hocalardı. Bunun haricinde icra ve yabancılar hukuku hocalarımızın gayretleri ve çabaları da takdire şayandı.

Ancak kalan dersler için ne yazıktır ki aynı şeyi söyleyemem. En üzücüsü de bu programsızlık sebebiyle, basılı kaynaklardaki hatalar sebebiyle ve kursun taahhüt ettiği şeylerin yerine getirilmesi için "aile içerisinde" yaptığımız eleştirilerin hiçbir şekilde dikkate alınmayıp; adeta rakip firma öğrencisiymişiz gibi muamele görmemizdi. Aslında her şeyin mükemmel olduğunu, bu eleştirilerin bizim hüsnükuruntumuz olduğunu, kusur aramak için bulduğumuz şeyler olduğunu söyleyerek bizi süreç içerisinde yalnız bıraktılar. Milletlerarası özel ve genel hukuk bu sene müfredata eklenmişti. Derse giren möhuk hocamıza defaatle "tanıma tenfiz" konularını da işlemesi gerektiğini belirtsek de, oradan soru beklemediğini belirterek tanıma ve tenfizi bizim ısrarlarımızla birer cümleyle tanımlayıp geçti.

Bu durum sadece milletlerarası dersine özel bir durum değildi. Diğer derslerde de aynı durumla karşılaştık. Ceza, hmk, iş hukukunda olduğu gibi "buradan soru beklemiyoruz ama alımlar azaldığı için ne olacağı belli olmaz, buna da değinmeden geçmeyelim" demelerini beklerdik. Süreç içerisinde dikkate alınmamamız ve eleştirilerimizin de azarlanma ile karşılık bulması profesyonellik dışıydı. Keza dikkate alınmadığımız ne varsa süreç sonunda haklı olduğumuz anlaşıldı ve çıkıp bizden sadece içten bir özür dileselerdi, buraya yazıyor olmazdık. Ancak bunu demedikleri gibi, sorumluluk almadıkları gibi buraya şikayetini yazan avukatları "mahkemeye vermekle" "ceza aldırmakla" sindirip yorumlarını kaldırtmaya çalışan sivil vatandaşların yaklaşımlarını, bu kurumdan hizmet alma beklentisi olan yeni adaylara duyurmak vatandaşlık görevimdir. İnsanlar zamanlarından, ailelerinden, sevdiklerinden, sorumluluklarından, maddiyatlarından fedakarlık yapıp kendilerini kuruma bırakıyorlar neticede. Ancak ceza, hmk ve iş hukuku konularında hocalarımızın üstlerine tanımam. Hiçbir pişmanlığınız olmaz. Ufak bir ekleme; geleceğin hakim savcı adaylarını korkutabileceğinizi düşünmeniz de bizi üzer. Keza yıllardır savunma makamını en iyi şekilde temsil eden insanlara bu şekilde yaklaşılması sizler açısından boşa kürek çekmek olur. Bu hususta da ceza hukuku hocamıza verdiği kusursuz eğitim için bir kez daha minnetlerimi sunuyorum.

Eda
Eda
31 Mayıs 2025 21:06

Ben de aynı sorunları yaşadım ne yazık ki

İki Günlük İade Hakkı İhlali Ve 19.584 TL Geri Ödeme Beklentisi

17 Şubat 22:14914

Yakın Eğitim üzerinden hmgs Online Eğitim paketini 12.01.2026 tarihinde 19.584 TL tutarında kredi kartı ile satın aldım....