Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Xc40 Volvo 70 Binde Motoru Bozuldu

26 Temmuz 2024 19:53

2020 model xc40 t3 motor arabamız var, garantisi 2 yıldı. 2 yıl serviste bakımını yaptırdım. 3. Yıl daha servis bakımına yaklaşık 50 gün varken yağ uyarısı verdi. Volvo servisinde 3-4 gün sonraya randevu olduğu için daha önceden Volvo'da çalışan bir ustaya arabayı gösterdim.

Yağ kaçağı yok dedi ve bakımını yaptı. Kullandığı yağ Volvo'nun önerdiği yağdı, araba 11 ay sıkıntı çıkarmadı. Haziran 2024'te araba tekrar yağ uyarısı verdi. Servisi aradım, arabada yağ uyarısı dışında ikaz yanmıyor ise sıkıntı olmayacağını söyledi. Bayram öncesi olduğu için sıkıntı olmayacağını söylediklerinden ve bakımdan sonra 30 bin km/1 yıl dolmadığından bayram sonrası randevu alırım dedim fakat bayram süresince 2 kez daha 1 litre yağ ekleme uyarısı verdi.

Bayram sonrası hemen randevu aldım, 5 gün sonraya randevu verdiler. Arabayı sürmemde sıkıntı olmayacağını söylediler fakat randevuya 3 gün kala araba performans azalması uyarısı verdi ve titremeye başladı. Arabayı çekiciyle servise bıraktık, çekiciyle gelmesine rağmen ancak randevu günü arabaya bakabildiler. Bujileri değiştirdiler, titremesi geçti. Yağ kaçağı yok dediler. 4. Yıl bakımını yapıp arabayı verdiler fakat araba 350 km sonra tekrar yağ uyarısı verdi. Arabayı tekrar servise götürdüm, bir parça bozuk değişecek dediler.

Tamam dedim, parça değişti ama yağ eksiltme devam etti. Sonra daha detaylı inceleme yaptılar, motorun aşınmış olduğunu bu yüzden yağ yaktığını ve değişmesi gerektiğini söylediler. Daha 70 bin km'de 4 yıllık arabamın motoru bozulmuş. 'siz karşılayın o zaman, 70 bin km'de Volvo motor bozulur mu? ' dedim. 'servise getirmemişsin, sanayide ne yağ koyduklarını nereden bilelim, belki o yağdan dolayı bozuldu' diyorlar. Yağ Volvo'nun önerdiği yağ, sonra başka ustalara da sordum. 'hocam bu motor zaten bozukmuş, yağla ilgisi yok' dediler.

Hatta bir usta, müşterileri bu şekilde mağdur ettikleri için istifa ettiğini söyledi. Bu işin içine girince gördüm ki garantisi bitmiş tüm bakımlarını serviste yapan müşterilere bile ücretsiz değişim yapmıyorlar. İndirim uyguluyorlar.

28 Temmuz 2024 15:52

Volvo araba alacaklara uyarı Arabam 3. Yıl bakımından önce yağ ekleme uyarısı vermişti daha sonraki süreci bir önceki şikayetimde anlatmıştım burda başka bir konuyu anlatacağım Volvo arabalar 10 bin km de 1.2-1.6 litre arasında yağ eksiltebiliyormuş fakat benzinli arabalarda servis bakımı ve yağ değişimi 1 yıl veya 30 bin km bu durumda 10 bin km de yağ uyarısı verildiğinde servise mi gidilecek servise gidilecek ise yağmı eklenecek yağın tamamımı değişecek bunun için randevu ve ayrı ücret alınacakmı

profile profile profile
24 Eylül 2024 12:25

Volvo yu dava ettiğimden mahkeme süreci için servisin kendi belirlediği ustalar tarafından inceleme yapıldı ve motorun bozulmasının yağdan kaynaklanmadığı anlaşıldı

24 Eylül 2024 12:30
xc40-volvo-70-binde-motoru-bozuldu-1.jpg

Belge 2

Yorumlar (8)

Merhabalar. Ben de de aynı sorun var şu an. Kronik arıza, motor değişimi önerisi vb. İlerlemeden önce konuda hukuki kazanım elde eden oldu mu acaba? ********** bilirkişi raporu ile ilgili görüşme imkanımız olabilir mi?

Serkan

İyi günler biz Volvo yetkili servis te kendi belirledikleri ustalara yerinde inceleme yaptırdık bilirkişi motorun kusurlu olduğuna dair rapor düzenlendi ancak arabayı ihtiyaç nedeniyle sattım ki ben masraf ve değer kaybı için dava açmıştım hakime hanım davayı reddetti şu an istinafta

Hakan
Hakan

Serkan Bey merhaba. Geçmiş olsun. Ben de dava açtım. Motordaki kusur ile ilgili rapor hakkında bana da bilgi verir misiniz? Hakan irkin.

Serkan

Merhaba biz Volvo servisinde yerinde inceleme yaptırdık servisin kendi çalıştığı motor ustaları bilirkişi önünde motoru açtı hem kendileri hem de bilirkişi inceledi sonra bilirkişi motor ustalarının raporunu da dikkate alarak rapor düzenledi

Alican
Alican

Serkan Bey merhaba. Bizim de aynı yıl aynı model aracımız şu an aynı durumla serviste ve motor değişecek deniyor. 4 senedir yağ eksiltiyor dedikçe problem yok dediler, şimdi durum bu. Yetkili servis dışında hiçbir yere de götürmedik. Acaba sizinle bir görüşebilir miyiz? Süreçle ilgili sizden bilgi almak isterim. Teşekkürlsr.

Serkan

Arabayı sattım sattığım için yargıç dava yı görüşmeden düşürdü istinafa götüreceğim

Burcu
Burcu

Serkan bey sonuç ne oldu neye karar verildi bilgi alabilir miyim

Serkan

Dava açtım Bilirkişi yerinde inceleme yaptı motorun bozuk üretildiğini bildiren bir rapor düzenlendi dava sürüyor

Volvo XC40 Ekran Arızası Ve Garanti Sorunu

Yasin
31 Ağustos 2024 01:43
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Volvo XC90: Garanti Sorunları Ve Yüksek Maliyetler

Tolga