Volvo'nun Kalite Düşüşü Ve Eksik Donanımlar

User
03 Ekim 2024 13:08

Eğer ilk defa bu araca sahip olacaksan, bugüne kadar duymuş olduğun yorumlar ve duyumlardan dolayı çok iyi bir araç almak üzere olduğun için heyecanlısın, anlıyorum. Ama şunu bilmeni isterim: İlk aracımı 2020 model XC40 Momentum olarak aldım ve çok keyifle Volvo kullanmaya başladım. Yaklaşık 4 ay sonra aracımı çok yakın bir dostum almak istedi ve ona sattım. Bu defa 2021 XC40 İnscription araç satın aldım. Bu araç donanım olarak aynı, sadece jant farkı ve iç kısımda bazı özel dokunuşlarla satışa sunulan bir araçtı. Yaklaşık 1 yıl 44.000 km bu araca bindim ve kendim için olayın zirvesi olan 2022 XC60 modeline Haziran ayında geçiş yaptım. B4 İnscription model, 22'' jantlar vs. Araç tam üst düzey üretimle hem aldığı bedelin hem de anlatılan tüm yorumların hakkını veren bir araçtı. Şimdi buraya kadar her şey çok güzel. Çünkü sen şu an tüm hayalinle ve çabanla bu aracı almak istiyorsun ama dikkat etmen gereken husus şu: İlk aracımı 525.000 TL karşılığı aldım ve XC60 B4 modeli ise tüm aksesuarları ile 1.976.000 TL karşılığı aldım. 2,5 yıl kullanım sonunda aracın hem değerini korumak hem de yükselen km'yi sıfırlamak için 2024 Eylül ayında satış yaparak 2024 yeni model B5 XC60 satın aldım. Daha önce Volvo kullanmamış olsaydım, evet bu araç benim için oldukça keyifli gelebilirdi. Ancak daha önce 2 farklı model ve toplam 3 araca bindiğim için, şimdi aldığım için çok pişmanım. Neden? Çünkü son aldığım araç, aradan geçen 2,5 yıl içerisinde Volvo tarafından size ilk sunulan gerek işçilik kalitesi gerek iç dizayn üzerinde hiçbir yenilik yapmazken mevcut durumu korumak yerine araçtan eksiltmelere gitmiş. Örneğin, tüm koltuklar delikli Nappa deri döşeme iken, sadece ön koltukları delikli Nappa yapmışlar. Delikli Nappa, sürücü ve yolcuya klima yardımı ile koltuk soğutma özelliği sağlarken, ön tüm göğüs daha önce deri ve dikişli Premium yapıda iken bugün 1,5-2 milyon değerinde araçlarda bulunabilecek özellikte üretilmiş. Motor kaputunun altına yalıtım için koyulmuş olan yalıtım keçesi tamamen kaldırılmış. Çamurluk kenarlarında bulunan dodik sökülmüş. Peki, 2022 model araçtan farklı olan özellik ne? Aracınızı telefona indireceğiniz uygulama ile uzaktan çalıştırabiliyorsunuz, bu çok önemli bir özellik :)

profile profile profile

Riza sonuçtan hiç memnun değil

Volvo XC40 Hybrid Sürekli Aynı Arıza Ve Çözüm Eksikliği

Riza
05 Eylül 2025 10:46
Metin sonuçtan memnun değil

Dört Yaşındaki Volvo XC40'ın Motor Arızası Ve Yüksek Masraf Mağduriyeti

Metin
15 Temmuz 2025 19:08
Eser sonuçtan hiç memnun değil

Volvo İle Hayal Kırıklığı: Servis Ve Garanti Sorunları

Eser