Onur sonuçtan hiç memnun değil

Volta Servisi Zorunlu Garanti Başlatma Kurulumu İçin 300 TL İstedi!

04 Ekim 2023 22:04

7 Eylülde A101 online uygulaması üzerinden almış olduğun Volta Vsm elektrikli bisiklet 3 Ekim tarihinde elime ulaştı. Kutu üzerinde kurulum için volta.com.tr de en yakın servise gidilmesi gerektiği aksi takdirde garanti sürecinin başlamayacağı bilgisi yazıyordu. Bunun üzerine volta.com.tr de bana en yakın servis olarak görünen Keleş Motor'u aradım. Kurulum için herhangi bir ücret alınmaması gerekirken beyefendi kurulumu 300 TL karşılığında yaptıklarını söyledi. Daha sonra şikayet maksatlı Volta müşteri hizmetlerini aradım ve benden 300 TL kurulum ücreti istendiğini söyledim. Müşteri Hizmetleri görevlisi ''kurulum için sizden kesinlikle hiçbir ücret edemezler hem bunun için şikayet formu oluşturuyorum hem de bölge sorumlumuza konuyu ileteceğim kendileri bayiyle görüşecekler siz gönül rahatlığıyla hiçbir ücret ödemeden bayide kurulumunuzu yaptırabilirsiniz dedi. Bunun üzerine ben de öğlen saatlerinde kurulum için elektrikli bisikleti bıraktım herhangi bir ücret alınacağı bilgisi söylenmedi. Akşam saatlerinde gelebilirsiniz dedi, akşama doğru gittiğimde hala herhangi bir kuruluma başlanmamıştı. Benim de zorlamamla çırak bisikleti kurmaya başladı. Kurulumun ortalarında pedala bağlı zinciri kopardı ve tekrar takamadı. Sonra bana abi sen bunu zincirsiz kullan bir şey olmaz öyle daha iyi daha rahat deyince ben öyle şey olmaz 0 cihaz almışım eksiksiz ve tam olarak ne varsa o şekilde olacak öyle şey olmaz dedim. Çocuk da bunun üzerine tamam abi sen başka zaman gel zinciri takalım deyip bir karton üzerine zincir takılacak yazıp verdi. Kopan zinciri de aldı. Bir yere koydu. Ben zincirsiz haliyle bisikletle dükkandan ayrılmaya koyulacakken servis sahibi adam ödeme nakit mi kartla mı olacak dedi. Ben de ne ödemesi ben kurulum yaptırdım. Gidiyorum bunun için ödeme alınmıyor. Deyince hayır bakım yapıldı. Ücretli bu işlem dedi. Bende bunun üzerine ben garantisi başlasın diye ücretsiz kuruluma geldim yaptırdım. Gidiyorum hiçbir şey ödemem deyip ayrıldım. Arkamdan bağırdı falan filan neyse asıl konumuza dönelim. Bu insanlar nasıl yetkili bayi olabiliyorlar nasıl milletten haksız para istiyorlar. Benim kurulum aşamasında zincirimi kırdılar ve şu an o şekilde bana teslim edildi. Üstüne para istendi ve bu tartışmaya döndü. Bu servis garantiyi başlattı mı belli değil çünkü elimden bir belge yok bayi sisteme giriyormuş girmediyse başlamaz, artı kırılan zincirim hala orada, bölge sorumlunuz aramıyor uyarmıyor benden para isteniyor, zincir için gittiğimde bana nasıl davranılacağı belli değil.

profile profile
12 Ekim 2023 08:33

Şikayetim sonrası müşteri hizmetlerini aradım ve şasi no su ile yaptığımız sorguda bayinin garantiyi başlatmamış olduğunu öğrendim. Daha sonra farklı günlerde yine aradım ancak hiçbir gelişme olmadı. Bunun üzerine hem ücretsiz kurulum için ücret istenmesi hem zincirin koparılıp yapılmaması hem de garantinin başlatılmaması hususlarında Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum.

Hakan sonuçtan memnun değil

Volta Elektrikli Bisiklet Kurulumunda Servis Sorunu Ve Yetersiz Destek

Hakan
08 Ekim 2025 16:34
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

30 Ekim 2023 15:22

Garanti Kapsamı Dışında Kalan Bisiklet Sorunu

02 Nisan 2025 13:24

Volta Elektrikli Bisiklet Garanti Başlatılamıyor, Ücretsiz Kurulum Yapılmıyor

11 Temmuz 2025 20:10
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Volta Bisiklet Garanti Ve Servis Sorunu: Bakım Hizmeti Eksikliği

Osman