Nalan sonuçtan hiç memnun değil

Vize Merkezi'nde Yaşanan Mağduriyet Ve Ret Deneyimi

19 Haziran 2023 20:07

16 Mart 2023 tarihinde, Amerikan vizesi için danışmanlık hizmeti almak amacıyla Vize Merkezi’ne 5.703,55 TL ödeme yaptım. Vize randevum önce 30 Ekim tarihli olarak Ankara’ya alındı, daha sonra acil bir durum olduğu için randevum 31 Mayıs tarihli olarak İstanbul'a çekildi. Başta WhatsApp üzerinden iletişim kuruyorduk ve süreç ilerliyordu ya da ilerlediğini sanıyordum.

Randevudan bir gün önce süreç hakkında bilgi almak için danışman ü** Bey’e yazdım, akşam beni arayacaklarını ve bir ekip arkadaşının konsolosluğun önünde beni bekleyeceğini, randevudan 15 dakika önce orada olmam gerektiğini söyledi. Ancak o akşam hiç kimse beni aramadı ve bunun üzerine mesaj attım ancak danışman ü** Bey’den hiçbir geri dönüş alamadım. 07:30’taki randevumdan 15 dakika önce konsolosluğun önüne gittiğimde Vize Merkezi’nden beni bekleyeceği söylenen herhangi bir ekip arkadaşı bulunmuyordu ve danışman ü** Bey’e yine ulaşmaya çalıştım, ancak yine cevap alamadım.

Konsolosluğun yanındaki ABD Yolum danışmanlık firmasına girdim ve başıma gelenleri anlattım. Bu noktada alınan randevunun bile doğruluğunu sorgulamaya başlamıştım. Bana verilen randevu bilgilerimi o danışmana gösterdim ve yardımcı oldu, randevu bilgilerinin çıktısını aldı, pasaportum ve fotoğraflarım ile konsolosluğa girebileceğimi söyledi. Ancak danışman ü*** Bey’in ds formunu yanımda getirmeme gerek olmadığını ve sabah beni bekleyecek ekip arkadaşlarının formu vereceğini söylemesi nedeniyle yanımda ds formum bulunmuyordu.

Konsolosluğa girip Vize Merkezi’nin bana yaşattığı mağduriyetten bahsettim ve yardımcı oldular. Gişeye yönlendirildim ve durumu pasaport kontrolündeki görevliye anlattım. Sistemden formumun yanlış ve eksik doldurulduğunu ve daha sonra parmak izi almak için bir sonraki gişeye gitmem gerektiğini belirtti. Parmak izi verdikten sonra mülakat işlemine alındım ve oradaki konsolosluk memurundan red aldım.

Sonuç olarak, danışman süreci hiçbir şekilde takip etmedi, bana vaat edilen hiçbir şey yerine getirilmedi, ne o akşam beni bir yetkili aradı, ne de konsoloslukta beni bekleyen bir ekip arkadaşı vardı, bir de üstüne formum danışman tarafından eksik ve yanlış doldurulmuştu. Bir randevu kağıdım ve pasaportum dışında hiçbir belgeye sahip değildim. Vize Merkezi yüzünden büyük bir mağduriyet yaşadım ve belki doğru bir başvuruyla onay alabilecekken red aldım.

profile profile profile

Vize Merkezi Danışman Şirketi'nin Yaptığı DS160 Form Hatası

25 Ağustos 2023 18:50

Vize Randevusu Karmaşası: Yanlış Tarihler Ve İletişimsizlik

30 Ocak 2025 17:40
Eren sonuçtan hiç memnun değil

Usvisascheduling.com ABD Ankara Konsolosluğu’nda Vize Randevu Sistemi Mağduriyeti!

09 Ekim 2025 17:25
Beliz sonuçtan hiç memnun değil

Global Vize Şirketi Nedeniyle Maddi Ve Manevi Mağduriyet

19 Ağustos 2025 16:33