VFS Global'de Vize Başvurusunda VIP Hizmet Manipülasyonu

06 Kasım 2024 10:59

İsmim E** K******. 1 Kasımda VFS globalde vize esnasında yaşadığım sorunu sizlere de geri bildirim vermek üzere yazmak istedim. Arkadaşımla beraber başvurduğum Viyana vizesi başvurumda daha ilk kontrolde randevu mektubumda gördüğü pasaport numarası kısmında başında ''u'' harfi yok diye vize başvurumun asla kabul olmayacağını söyleyip beni vıp hizmetlerine yönlendirip bu eksik u harfini manuel düzelteceklerini iletip beni vıp hizmeti almaya yönlendirdiler. G**** S**** Y***** kişisi arkadaşımın ise asla randevu mektubuna bakmayıp başvuru dosyasına dahi çıktı şeklinde koymadılar.
-VFS Global çalışanları başvuracağımız şehir Viyana dediğimizde bile hangi ülke diye soruyor ülkeye bile hakim değil. Çalışanlar arasında tutarsızlık var.
-vıp hizmeti aldığımı gören çalışan arkadaşlar bile neden vıp hizmetimi aldığımı anlayamadılar bile.
-VFS Global arkadaşımın randevu mektubuna bile bakmayıp benimkinin de eksik u harfi var diye ticari kar sağlamak amaçlı beni başvuru sırasında maniple etti. Viyana'ya başvuruyorum dediğimde bile hangi ülke diye bana soruyor.
-Kesinlikle çalışanların eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
-Eğer bir kural varsa tüm çalışanlar aynı standardı uygulamalı ve yönlendirmeli içeride herkesin kafasına göre yorum yapmaması gerekir.
-Bir ay önceki Prag vizem de ise yanımdaki başvuran başvuru mektubunda tam isminin eksik olduğunu söyledi ancak buna rağmen bile ilerleyebildi. (Yani randevu mektubunda eksik ismi ile ilerleyebildi) Demek ki bu sorun değildi.

60 Euro fazladan vererek bana gereksiz vıp hizmeti aldırdıkları için VFS Global i şikayet etmek istedim. CİMER e de ayrıca bildireceğim. Bu bildirimin dikkate alınmasını önemle rica ederim. Ekte ilgili belgemi de göndermek isterim.

06 Kasım 2024 16:08 (Şikayetten 5 saat sonra)

Birgül

14 Kasım 2023 12:44

VFS Global Para İademi Talebime Cevap Vermiyor

Çağdaş
25 Temmuz 20:49
Lokman sonuçtan hiç memnun değil

31 Mart 2024 15:14