VFS Global Türkiye'de Letonya Vizesi İçin Randevu Alınamaması

12 Eylül 2024 20:24

VFS Global Türkiye'den Letonya vizesi için randevu almaya çalışıyorum. Her gün en az 5-6 defa farklı saatlerde kontrol ediyorum. Türkiye'de, Letonya vizesi için 11 adet hizmet merkezi olmasına rağmen hiçbir şekilde boş slot bulamıyorum. Ama ne hikmettir ki, tabiri caizse kara borsada 300-400€ ücretle en geç bir hafta sonrasına randevu ayarlayacak aracı kurumlar var. Şimdi diyeceksiniz ki, bu aracı kurumlara inanmayınız. Arkadaşım aciliyeti olduğu için bu kurumlardan biriyle anlaştı ve de randevu aldı. VFS Global'e randevu problemi ile alakalı email atmıştım. Bana verdikleri cevap yoğunluk oldu. Bu nasıl bir yoğunluktur ki bireysel olarak randevu almak isteyenlere her zaman dolu gösterilen takvim, yukarıda bahsettiğim aracı kurumlara açık? Kesinlikle ortaklaşa çalışıyorlar ve de bu yüksek ücreti de aralarında paylaşıyorlar.

13 Eylül 2024 12:43 (Şikayetten 16 saat sonra)

Svetlana

Bizde de durum aynı. Eşim Letonya'da çalışıyor ve oturma izni var, ben bir aydır tüm evrakları hazırladım, davet mektubu aldım ama bir türlü randevu alamadım. Bir ara Trabzon'da randevu çıkıyordu ama 1 kişilik. Ben 3 çocuğumla birlikte başvuru yapıyorum. Her birine de ayrı-ayrı randevu almam lazım. Üstelik 3 çocukla nasıl gideyim Trabzon'a.

Letonya Vizesi İçin Randevu Sorunu Staj Hakkımı Tehlikeye Atıyor

14 Haziran 11:46