İclal sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya D Tipi Ulusal Vize Başvurusu Randevu

VFS Global Polonya D Tipi Ulusal Vize Başvurusu Randevu
10 Mayıs 2023 23:40

Merhabalar,

Yaklaşık iki buçuk aydır takip etmeme rağmen VFS Global sistemi üzerinden randevu alamıyorum. Gerekli tüm vize başvuru evraklarım hazır ve çalışma iznim elime ulaştı.
"Poloya-Uzun Dönem-T. C. Vatandaşları çalışma izni" kategorisinden randevu alınmıyor.
Hemen hemen 7/24 deniyorum. Sistem ya hatalı ya da belli bir işlemden sonra yanıt vermiyor. Telefonla asla ulaşılamıyor. Bugün ilk defa ulaştım ve randevu yok deyip telefon yüzüme kapatıldı. Cevap olarak maille iletişme geçiniz diye genel geçer cevaplarla geri dönüş lütfen yapmayınız zira aylardır ulaşmaya çalışıyorum. Facebook ve Telegram gruplarında fahiş ücretlerle vize randevusu satılıyor. Benim iki buçuk aydır alamadığım randevuyu gruplarda belli bir ücret karşılığında kısa sürede alınıyor. VFS'ye bizzat gittiğimizde ise "Burada yetkili birisi ok." deyip kimse muhatap olmuyor. Site her adımda sıkıntı veriyor, çağrı merkezi siteye yönlendirmekten başka bir seçenek sunmuyor, telefonla ulaşıldığında ise anında cevap vermeden kapatılıyor. Konu hakkında bir iyileştirme yapılmasını talep ediyorum. Para ile vize randevusu almak istemiyorum. Siteden kendi çabamla vize randevusu alıp ivedilikle başvurumu iletmek istiyorum.

vfs-global-polonya-d-tipi-ulusal-vize-basvurusu-randevu-2.pdf
vfs-global-polonya-d-tipi-ulusal-vize-basvurusu-randevu-1.pdf
profile profile profile
17 Mayıs 2023 14:57 (Şikayetten 6 gün sonra)
18 Mayıs 2023 13:06

Maili sizlere ilettim ve ek istediğiniz bütün belgeleri sisteme yükledim. Cevap verdiğiniz gibi "seve seve yardımcı" olmanızı bekliyorum. Vize başvurusu yapan bir birey olarak, ilgili makamlar tarafından belirlenen tüm gerekli adımları ve şartları özenle takip ettim. Ancak, en iyi çabalarıma ve uyumuna rağmen, vize randevusu almak için sizin sisteminizi, yani ilgili randevu platformunu kullandım. Lütfen aşağıda belirttiğim ve itinayla yaptığım çözüm önerileri ile geri dönüş sağlamayınız zira hepsini yaptım ve ekran görüntüsü ve videosu alıp sizlere ilettim: -Çerez ve tüm zamanlar olarak silin ve tarayıcıyı kapatıp yeniden başlattım. -Kaydolduğum mail adresi ile yeniden kullanıcı hesabı oluşturdum ve yeniden sisteme giriş yaptım. -Hatanın tekrarlanması durumunda info adresimizi CC'den çıkarmadan hatanın ekran görüntüsünü tarafımıza PDF olarak ilettim ve hiçbir şekilde geri dönüş alamadım. Randevu kontenjanlarının bulunmamasının, seyahat planlarım ve kişisel taahhütlerim üzerinde önemli bir zorluk ve zarara neden oldu. Dahası, bu durum, geri ödeme yapılmayan uçak bileti, otel rezervasyonu ve diğer ilgili masraflar dahil olmak üzere maddi kayıplara yol açtı. Eğer randevu konusunda gerekli geri dönüş yapılmasını rica ediyorum. Vize Başvuru Merkezi'nin, Polonya'ya seyahat etmek için vize talep eden bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için etkili ve adil bir randevu rezervasyon sistemi sağlamakla sorumlu olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki, mevcut kontenjan eksikliği, sizin tarafınızdan bu sorumluluğun yerine getirilmemesini göstererek seyahat planlarımı engellemekte ve ciddi zarara neden olmaktadır. Bu nedenle, bu durumu düzeltmek için acil geri dönüş ve vize randevusu talep ediyorum. Polonya vize randevu kontenjanının bulunmamasının çözümüne yönelik eylem planınızı içeren hızlı bir yanıt bekliyorum

19 Mayıs 2023 12:21

"Dönem itibariyle yoğun talep sebebiyle Konsolosluğun kısıtlı kota uyguladığı" ve "aynı sistem üzerinden çalıştığımız için randevulara müdahale yetkimiz bulunmamaktadır" cevabı "memnuniyetle yardımcı olacağız" sözüyle muazzam çelişmektedir. Bu bir yardım değildir. D tipi çalışma vizesi başvurusunda vize randevusu bulunamıyor çünkü el altıdan randevu satılıyor üzerine verilen bir çözüm örneği olamaz. Bütün kayıtlar verdiğiniz cevaplar hepsini kaydediyorum. Hazır metinleri kopyala yapıştır yaparak gerçekten ihtiyacı oan bireyleri görmemezlikten geliyorsunuz.

Yorumlar (7)

Kaan

Randevu aldınız mı almadıysanız danışmanlık yapan randevu alan arkadaşlarımız var yardımcı oluruz

Davut

Aralık ayından itibaren alamaya çalışıyorum ama maalesef VFS Global çalışanları tarafından el altından satılıyor boşuna vakit kaybetmeyin alamazsınız mümkün değil ülke olarak şeref eksikliği millet olduğumuz için maalesef hiç isimiz legal değil sözde Müslüman bir ülke ama yazık gerçekten firma zaten bastan savma kendinize ve zamanınıza yazık

Berat

Yaşadığın stres sıkıntıyı en iyi ben bilirim. Benimde yazmadığım yer kalmadı ne umutlarla onlarca resmi kuruma yazdım ama maalesef olmadı. 3 ay uğraştık arkadaşlarımla yine olmadı. Bile bile o insanlara para yedirdim o şekilde randevum alındı. 8 bin tl verdim :(

İclal

Aylarca eksiksiz topladığım evrakları sadece topladığım evrakları teslim etmek için minimum 8 bin tl vermek çok zoruma gidiyor. Konsolosluk diyafon üzerinden cevap veriyor ve bu konuda hiçbir şikayet almadık diyor. VFS telefonları yüzüme kapatıyor ve yerine gittiğimde " Biz burada evrak topluyoruz, maalesef bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok diyor. Müşteri temsilcisi Gateaway'a mail yazdığında sınırlı kontenjan var sürekli deneyin ve çerezleri silin diyor. İyi bir iş buldum sevincinin yerini burukluk, öfte ve bolca siteme bırakıyor.

İrem

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Ben de aynı durumdan mağdurum. Randevular kişiler ve kurumlar tarafından parayla satılıyor. Çalışma izni vizesi için 4 aydır randevu almaya uğraşıyorum. CİMER, EGM bilişim suçlarına ve siber suçlarla mücadeleye şikayetlerimi ilettim. Ne yazık ki ne VFS ne de konsolosluk herhangi bir yardımda bulunmuyor. Özellikle vfsnin bazı çalışanlarının da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum, bazı duyumlarım da var. Ben kendi durumumu Show Haber WhatsApp ihbar hattından şikayet ettim ve şu anda ilgileniyorlar. Eğer sizler de yazarsanız belki bir haber olur ve yüzlerce insanın sesi oluruz. Desteğinizi bekliyorum, kolaylıklar dilerim.

İclal

Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu konu hakkında şikayeti olanların her türlü desteğine ihtiyacımız var. Ben de ileteceğim. Aynı şekilde elçiliğe ve VFS'ye şikayette bulundum fakat çözüm odaklı yaklaşım asla göremedim. Min 400 eurodan randevu satın alıyorlar.

İrem

Elinizdeki ekran görüntülerini de şimdi gördüm. Pes doğrusu. Bunları da Showhabere iletirseniz eklerler. Umarım iyi bir haber çıkarırız da belki artık randevuların peşini bırakırlar.

23 Mayıs 2023 15:33

22 Ekim 2024 23:06