VFS Global D-tipi Polonya 10. Madde Ret

04 Eylül 2024 16:40

Polonya D-tipi öğrenci vizesine başvurdum. Her şeyim tam olmasına rağmen 10. madde ret vermiş. Sonrasında tekrar vize başvurmak yerine itiraz yaptım çünkü randevu bulmak çok zor ve riske almak istemedim. Ekstra bir sürü belgeler, başarı belgelerim ve not ortalamalarım ile tasdikledim. Umarım sonuç hızlı çıkar. Daha önce başına gelen varsa kaç günde çıkıyor? Görürseniz yanıtlar mısınız?

profile profile profile
06 Eylül 2024 12:38 (Şikayetten 1 gün sonra)

Yorumlar (10)

Berat
Berat

Merhabalar Yiğit, aşağıda okuduğuma göre yine ret yemişsin. Okul konusunda biraz seçiciler evet ama devlet okulundan kabul almama rağmen bana ret verdiler yani bu işin bir pozitif yönü yok mu hani ıslak imzalı kabul mektubuna kadar verdim daha ne yapmalıyım

Dilara
Dilara

Yigit bey sonuç ne oldu?

Azad

Merhaba Yiğit, Bende aynı sorunla karşılaştım, hangi belgeleri verdin? Nasıl bir prosedür izledin acaba? Bende tekrardan itiraza başvuracağım, malum vize randevusu bulmak hiç kolay değil :(

Azad

Tekrar mı red yedin :( Okul çok iyi değil evet. Nasıl bir prosedür izledin, acaba? Tekrar itiraza başvururken hangi belgeleri koymam gerekiyor :( Geçmiş olsun sana

Yigit

Başvurduğunuz okul kötü bir okul ise eğer yüksek ihtimalle ret alıyorsunuz yani bu sizden kaynaklı bir sorun değil.

Yigit

Merhabalar ret yedim ben yine lakin sizlere prosedürü ufaktan yansıtayım, şöyle ki öğrenci olacağıma inanmamışlar 10. Madde ama ben okuldan kaynaklı olduğunu öğrendim, Başarı belgelerim, mezun olduğum üniversitemden (ön lisans) bölüm başkanı doçent hocadan referans yazısı, lise ve üniversite ders transkripti onun dışında 3 dilekçe (mezuniyet, dil ve itiraz) 1 motivasyon yazısı yazdım ev kiramı ödemiştim onun dekontu ve yenilenmiş okul kabul belgelerimi sunmuştum ama ona rağmen ret yedik 😂

Tibet
Tibet

Merhaba, vize randevusu nasıl aldınız? Okulum 24 Ekim'de açılacak hala randevu alamıyoruz!

Hüsne
Hüsne

Merhaba, ne zaman başvurmuştunuz, ne zaman sonuçlandı?

Yigit

Vizeyi soruyorsanız eğer 29/07/24 tarihinde başvurdum 21/08/24 tarihinde sonuçlandı ortalama 3 hafta sürdü

Yigit

Daha çıkmadı 02/09/24 tarihinde başvurdum itiraza bir sürü belgeler başarılarımı orada öğrenci olarak hayat sürdüreceğime dair yazılar dilekçe vs yazdım umarım olumlu sonuçlanır sonuç çıkınca buraya bildiririm.

17 Temmuz 2024 13:13
Aysenur sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurusunda Haksız Red Ve Maddi Kayıplar

Aysenur