Aysenur sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurusunda Haksız Red Ve Maddi Kayıplar

05 Kasım 2024 15:56

VFS Global Polonya Vize Reddi

2 ay boyunca her gün, 3 kişi denememize rağmen zar zor alabildiğimiz kısa dönem - turistik (1 haftalık) vize randevusu için kardeşim İ****'den Ankara'ya gitti. Tüm belgeleri eksiksizdi; hatta destekleyici olarak konser biletleri gibi ek belgeler de sunuldu. 16.10.2024 tarihinde başvuru yaptı, ancak bugün ne yazık ki 10. Ve 12. Maddeler gerekçe gösterilerek ret cevabı aldık.

Uçak biletleri, konaklama masrafları ve konser bileti zaten ödenmiş durumda. Daha başka hangi destekleyici belgelerin sunulması bekleniyor olabilir? Seyahat tarihi için yeterli vaktimiz var, bu yüzden itirazda bulunmayı düşünüyoruz. İtiraz edip olumlu sonuç alan var mı?

05 Kasım 2024 16:18 (Şikayetten 22 dakika sonra)

Yorumlar (8)

Sibel

Merhaba, hangi merkezden başvurmuştunuz ve red kararı ne kadar sürede geldi acaba? Bizim başvurumuzda hâlâ değerlendirme aşamasında bekliyoruz

Sema

Merhaba 14 ekimde VFS Altunizade şubeye evrkaları verdik 15 ekimde pasaporta kaşe vurulmuş. 30 Ekim kargoya vermişler 1 kasımda elimize ulaştı

Merhaba Ankara'dan başvurmuştuk, 10-11 iş günü içerisinde sonuç geldi

Sema

Merhaba bizde oğlumuza Polonya da üniversite hazırlık sınıfına kayıt yaptırdık, tüm evraklar eksiksiz idi, fazla fazla gelir durumumuzu gösterdik fakat 10. Maddeden red verildi. Aracı acente boşuna itiraz edip hem paranızdan hem vaktinizden çalışmasın faydasız itirazlar için de tekrar randevu ücreti alıp hiçbir şekilde iade etmiyorlar ve itirazlar için tekrar red veriyorlar dediler. Polonya hiçbir şekilde kimseye vize vermiyor ve bunu resmi açıklamayıp vize ücretlerinden haksız kazanç elde ediyorlar. Bir çok resmi makama şikayetlerde bulunduk fakat her yer duvar, cevap yok düzeltme çabası yok. Siz bilirsiniz fakat boş yere bekleyip boş yere tekrar paranız çöp olacak. Bizde çok üzgünüz.

Sema

Merhaba, maalesef İstanbul şubeden itiraz edip de vize verileni duymadım, bir kere red verdiklerinde %80 tekrar red verdiler. Ayrıca her sene böyle vize stresine giremeyiz diye düşünerek Polonya yı kafamızdan sildik artık. Neyse ki hazırlık öğrencisi olduğu için çocuğumuz, vizesiz başka bir ülkeye kayıt yaptırdık. 2.3. Sınıf öğrencilere bile vize vermeyen kendini bilmez ülkelerin ekonomisine de katkıda bulunmak istemem zaten. Çocuklarımız için hayırlı olan ne ise o nasip olsun dilerim.

Asiye

Merhaba, itiraz edip olumlu dönen çok kişi duydum öğrenci vizesi için keşke şansınızı deseydiniz.

Elif

Bende öyle düşünüyorum açıkçası

Aysenur

Teşekkür ederim bilgilendirme için, maalesef herkes aynı durumu yaşıyor dediğiniz gibi

Eksiksiz Evraklara Rağmen Polonya Vizesi Reddi Ve Yetersiz Bilgilendirme

03 Eylül 17:45
Alp sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Vize Reddi - Seyahat Sigortası

19 Temmuz 2023 22:20