UYAP Ödemeleri Aldılar Dosyayı Kapatmıyorlar

Yasin
08 Şubat 2024 18:45

30.01.2024 tarihinde emir varlık yönetim'e tüm borçlarımı ödedim. UYAP üzerinden borcun haricen tahsil edildiğine dair avukat portalı aracılığıyla işlem yapılmıyor. Tüm gün telefonla görüşmeme rağmen, işlemin hala iletildiğini söylüyorlar. Daha önce başka hukuk bürolarına borç ödediğimde, ödeme sonrasında e-posta adresime 'borcunuz yoktur' bildirimi geldi ve icra dairesine borç kapatma talebi iletildi. Ancak emir varlık yönetim, bu basit işlemi gerçekleştirmemekte direniyor.
Bu durumda kasıt ya da art niyet olabileceğinden şüphelenmeye başladım. Balıkesir'de ikamet ediyorum ve icra dairesi İstanbul'da bulunuyor. Yarın sabah icra dairesine giderek maaş haczi kaldırma yazısını almak zorundayım; fakat emir varlık yönetim, ödeme alırken hızlı işlem yaparken, borç kapama yazısını göndermiyor.

Dosyanın kapatılmasını neden istemediklerini merak ediyorum ve bu durumdan dolayı endişe duyuyorum. 10 gün geçmesine rağmen hala 'işlemde' yanıtı alıyorum. Diğer dosyalarımı nasıl hızlıca kapattılarsa, bu dosyada da aynı hızda işlem bekliyorum. Lütfen işinizi hızlı yapın, aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Tahsilat harcını ödeyeli beş gün oldu ve dosyam hala kapatılmadı. Bu durumda BDDK'dan yardım talep ediyorum. Mevzuat gereğince dosyanın derhal üzerimden silinmesini istiyorum.

UYAP İstanbul Anadolu 11. İcra Dairesinin Bankalardaki Haczi Kaldırmaması

Ahmet
26 Haziran 2023 12:32

İstanbul İcra Daireleri Anadolu Banka Alacakları İcra Dairesi Şikayeti

Tuna
10 Ekim 20:13

UYAP Borcu Tamamen Ödedim, Hesabım Hâlâ Blokeli ve Ek Borç Çıkarıldı!

Cansın
06 Kasım 01:24