UYAP E-Satış Mağduriyeti!

09 Temmuz 2024 18:29

UYAP e-Satış mağduriyeti son 2 saniye kala girilen bir teklif ile 40 yıllık iş yerim bu sistem sonucu elimden çıkmak üzere, mağduriyetimiz için hukuki mücadele içerisindeyim. Böyle Milli Piyango gibi ya da sayısal loto gibi işlemler içerisinde yapılan bu satışların mağduriyetleri çığ gibi büyümekte olduğunu gördüm. En azından son 1 dakika içerisinde girilen bir teklife tekrar 1 er dakikalık daha ilave zaman yapılabilir, ayrıca sonuçlanan ihalede mülk sahiplerine ön alım hakkı tanınmalıdır. Almak istiyorsa son fiyattan alır ya da hayrını görsün demelidir. Devletime sesleniyorum. 100 yıldır bulunduğumuz şehirde ticaret ile meşgul olmaktayız. 40 yıllık iş yerimiz elimizden gitmek üzere Adapazarı'nda deprem ile yerle bir olan iş yerimizi zar zor tekrar yerine getirdik. Devletimin anlam veremediğim bir satış metodu yüzünden ciddi bir yıkım ve yara almak üzereyiz.

profile profile

Orhan
Orhan

Ben de Eğitimli bir birey olarak daha önceden girdiğim ihalelere göre şaibeli ve tutarlı olmayan bazı hareketler gözlemledim. Kesin diyemesem de bazı şüpheler içerisindeyim. Son saniyelerde inanılmaz hızda teklifler verildi. Yapay zeka veya botla bu ihalelerin sitelerin güvenliğini sarsarak bazı usulsüzlüklerle vatandaşlarımızın ve devletimizin sistemlerinin güvenliğinin sekteye uğratıldığını düşünüyorum. Bunların somut olarak ispatlanması devletimizin yazılımcıları ve mühendislerinin görevidir. Bunların araştırılıp bu şikayetlerin ve yüzlerce, binlerce şikayetin değerlendirilmesini, varsa bu mağduriyetlerin ortaya çıkarılmasını, şaibeli tüm ihalelerin iptal edilmesini yüce devletimizden ve hukukundan talep ediyorum. Devletimizi gereken hassasiyetle üzerine gitmeye davet ediyorum.

İsmail

Aynı problemlerle bizde karşılaştık. Bir ömürlük yatırımlarımızın birkaç saniye içerisinde heba olup gitmesine devlet müdahale eder. Geçmişe dönük ihaleleride iptal eder. E-İhalede zaman sınırlaması olamaz. Verilen tekliflere yetişmek imkansız.

UYAP E Satış İhaleleri İnsanları Mağdur Ediyor

Ahmet