Üsküdar Belediyesi Minik Dostlar İhmal Ve Kasıt

28 Aralık 2023 03:12

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Üsküdar Belediyesi çok güzel bir hizmet vermektedir. Fakat burada görev yapan veteriner hekimlerin bir kısmı kesinlikle yeterli bilgi, tecrübe ve deneyime sahip değil. Buna yaşadığım bir tecrübe ile anlatmak isterim. 25.12.2023 tarihinde devamlı beslediğim ve ilgilendiğim bir anne ve 3 yavrusu kedilerden, hiçbir sağlık sorunu olmayan yavrulardan bir tanesinde, belirttiğim tarihten bir gün önce dışkısında kan olduğunu fark edip kliniğe götürerek durumu anlattım. Buradaki hekim arkadaş, yavruya parazit iğnesi yaptığını ve durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Ben de 'Tekrar getirmek gerekiyor mu?' diye sordum. 'Hayır, gerek yok, iyi durumda' dedi. 'Peki, bu kanlı ishal şüphesi diğer beraber yaşadığı yavrulara bir zarar verir mi?' diye sordum. 'Hayır, bir şey olmaz' dedi. Ben bu konuşmaların çok doğru olmadığını düşünüp özel bir veterinere götürdüm. Oradaki hekim, yavrunun durumunun çok iyi olmadığını ve diğer kardeşleriyle aynı yerde olmaması gerektiğini, aynı kaptan yemek yememesi gerektiğini, eğer bir ishal varsa bulaşabileceğini ve dikkat etmem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yavruyu alıp evimde bakıma aldım. 'Hiçbir şeyi yok, gayet iyi durumda' denen yavru gece yarısı maalesef öldü. Şimdi şundan eminim, bu kendini veteriner sanan kişi bu yavruya nasıl bir iğne yaptı ve 'Çok iyi durumda' dediği kedi 6 saat içinde nasıl öldü? Yavrunun kötü durumda olduğunu ben ve diğer veteriner anlayabildiysek, bu kişi neden bunu anlamadı ve 'Çok iyi' deyip gönderdi? Sanırım benim aklımla alay ettiğini düşünüyorum ama ben bunu yemedim. Bu birimde çalışan yetersiz veterinerlerin başka mağdur ettiği yavrular olduğuna adım kadar eminim. Gerekli birime başvurdum tabii ki, sonuç çıkmadı, rutin cevaplar. Ama 'Hiçbir şeyi yok, çok iyi durumda' denen yavru 6 saat içinde vefat ediyorsa, ortada kesin bir kasıt ya da ihmal vardır.

Hulya
Hulya

Merhaba sadece soru sormak için yazıyorum ben bir emekliyim evimde kendi gırtlağımdan kesip onlara yetmeye çalıştığım 2 tane cins olmayan sokaktan kurtardığım kedim var ve bu aksam bir tanesinin dişi kırıldı belediyeyi aradım getireyim ilgilenin diye karşımdaki çalışan sahipli olana bakmıyoruz dedi ben simdi nasıl yapayım nasıl özele götüreyim soruyorum sayin belediye başkanım hele bu ortamda kirami mi vermeyeyim ya da fat. Odemiyeyim Çünkü malum özel vetlerin fiatları, ya da hayvani acı çeksin diye kendi halinemi bırakayım ne yapayım başkanım bir yol gösterin ya da bize ilaç gibi gelecek bir uygulamayı hayata geçirin lütfen ama lütfen ücretli de olabilir en azından dışarı vetler gibi olmayacağını sizin Gani gönlünüzden yaptığınız hizmetlerden biliyoruz iyi aksamlar dilerim

03 Haziran 2024 18:17
Melike sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2024 13:48