Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Uğur Okulları Körfez Kampüsünde Neler Oluyor?

12 Eylül 2023 23:11

2022-2023 eğitim yılında 6. Sınıfa başlayan öğrencilerimize Yönetim ve tüm eğitmenler yıl sonunda ( 7. Sınıf başlangıcında ) bir sınav yapılacağını, bu sınavda alınacak nota göre öğrencilerin seviye sınıflarına ayrılarak eğitimlerine bu şekilde devam edeceğini tüm yıl boyunca deklare ettiler. Verilen bilgilerde sınıfların 20-21 öğrenci olacağı ve Başarı sırasına göre A-b-c-D-E şeklinde sınıflandırılacağı ifade edildi. 9 Eylül 2023 tarihinde 98 katılım ile yapılan sınavın sonucu aynı akşam sisteme girilmişti. Öğrencim 30-40. Arası bir sonuç almıştı. Tüm yıl anlatılana göre b sınıfında yer alacağını düşünerek mutlu olduk. 10 Eylül tarihinde SMS ile sınıflar bildirildiğinde öğrencimin c sınıfında eğitime başlayacağını okuduk ve şok olduk. Bu bildirimin ardından bazı öğrenci ve veliler ile yaptığımız görüşmelerde öğrencimden çok daha gerilerde sıralama alan öğrencilerin A-b sınıflarına, daha başarılı sonuçlar alan öğrencilerin de c-D-E sınıflarına kayıt edileceğini öğrenip 2. Şoku yaşadık. Hatta bu sene okula kayıt yaptırmayan bir velisinin sınıf WhatsApp grubuna dahil edilip ardından silindiğini, sınava girmemiş öğrencinin orta düzey bir sınıfa yerleştirildiğini öğrenince kahkahalar attım. Hangi algoritma ile bu dağılım yapıldı. Anlamak imkansız. Okulun açıldığı gün konuyu Ortaokul müdürü ile görüştüm. Yaptığımız görüşmede sınavdan bir hafta önce yapılan veli toplantısında, sınıf dağılım sisteminin salt olarak girilecek sınav üzerinden yapılmayacağı bilgisinin verildiğini ifade etti. Atlanan şu ki 6. Sınıfta bir yıl boyunca okul tarafından sınava odaklandırılan öğrencilere, bir hafta önce oyunun kuralları değişti ve bunu bir hafta önce duyuruyoruz diyerek profesyonellik dışı yaklaşımla, yapılan adaletsiz dağılıma kılıf uydurulmak istenmektedir. Son anda yapılan bu değişiklik sonucunda şaşkınlık ve üzüntü içinde yeni eğitim yılına psikolojik olarak 1-0 geride başlayan çocuklarımıza bu durumu izah edici bir toplantı yapacaklarını belirtmelerine rağmen halen sınıflara giren öğretmenlerin " A-b sınıfı akademik başarısı yüksek öğrencilerden kuruldu, diğer sınıflara da kalan öğrenciler dağıtıldı " denmektedir. 1968 den beri var olan Uğur Okulları marka değerine zarar vermek istemiyorsa oluşan bu karmaşıklığı acilen çözmeli ve velileri bilgilendirmelidir.

13 Eylül 2023 09:04 (Şikayetten 9 saat sonra)

Sayın Hüseyin K. Bildirmiş olduğunuz konu yetkili birimlere iletilmiştir. Saygılarımızla

Jıwvwıjvıj
Jıwvwıjvıj

Bende Uğur okullarında okumaktayım davranışa göre de sınıflar belirleniyor sadece not değil not ve davranış

13 Eylül 2023 22:32

Uğur Okulları Başiskele Kampüsü Kurumsal Davranmıyor!

17 Temmuz 2023 17:02
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Ocak 2024 23:01