Türk Eczacılar Birliği Adana'da Bir Eczanenin Fiyat Farkı Uygulaması Şikayet Edildi

25 Mart 2024 18:178.829

Adana'da bulunan F**** S***** Eczanesi, reçetede yazan 876 TL yerine 1278 TL para aldı ve buna fiyat farkı denildi. Aynı ilaçları başka bir eczaneden alan hastalar, reçetede yazan fiyata aldıklarını belirttiler. Gerçekten hastaların mağdur edildiği ve haksız yere kazanç elde edildiği düşünülüyor. İlgili fotoğrafları ekte bulabilirsiniz.

Yorumlar(8)

27 Mart 2024 00:26

Bu arada yine hak geçmemesi adına gidip ortalama bir hesap yaptım. Sizden alınması gereken miktar 1.150 TL civarı, yanlış hesaplama yapılmış olabilir onu bilemem ama üzerindeki miktarı eczaneden talep edebilirsiniz. Dediğim gibi bazı ilaçlarda orada yazan miktarın üzerinde fark alınabilir, bu istisnai ilaçlarda şikayet etseniz dahi boşa etmiş olursunuz. Ama 1.150 lira üzerini dediğim gibi talep etme hakkına sahipsiniz, durumu eczacınıza anlatınız.

26 Mart 2024 23:50

Bir eczacı olarak size cevap vereyim. Inferject ilacının maliyetini şu anda SGK karşılamamakta. Maliyet+kar hesabı ile sizden alınan ücretin üstüne belirli bir yüzdelik dilim koyarak bu fark hesaplanıyor. Bu olaya gizli fark denir ve bazı ilaçlarda eczane bu farkı alma hakkına sahiptir. Inferject de bu nadir ilaçlardan biridir ne yazık ki. Şikayet etseniz dahi bir şey çıkmayacaktır, hak alınma durumu var. Normalde orada yazanın üzerinde tabi ki alınamaz, durum istisnai.

Türk Eczacılar Birliği Eczanem Fazla Para Aldı

25 Eylül 2023 19:068.642

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden tüp bebek merkezinden reçetem vardı. Karacabey'den E*** eczanesine reçeteyi götürdük, 336...

1 Destek

Türk Eczacılar Birliği Eczane Fazla Para İstiyor

30 Aralık 2023 18:518.953

Efendim, ben Erzurum'dan emekli bir vatandaşım. Doktor, ilaç yazdı. Selimiye Eczanesi'ne gittim; Yıldızkent'te reçete pa...

1 Destek

Türk Eczacılar Birliği İlacın Bedelinden Pahalı Satılarak Hastaya Yalan Söylenmesi

25 Temmuz 2023 13:588.724

Bornova Canan Eczanesi 7 Temmuz'da doktor tarafından yazılan 1WJKX3* kodlu reçeteli ilacı bana olması gerekenden pahalıy...

1 Yorum

Sevda
Nöbetçi Eczane Kapalı!

Nöbetçi EczaneKapalı!

Okan
Türk Eczacılar Birliği Umurumda Değilsiniz, Acı Çekersen Çek Diyen Sağlık Çalışanı!

Türk EczacılarBirliği Umurumda Değilsiniz, Acı Çekersen Çek Diyen Sağlık Çalışanı!

Recep
Türk Eczacılar Birliği Bozuk Performans Hapı!

Türk EczacılarBirliği Bozuk Performans Hapı!

Rahmi