Türk Eczacılar Birliği Adana'da Bir Eczanenin Fiyat Farkı Uygulaması Şikayet Edildi

25 Mart 2024 18:17

Adana'da bulunan F**** S***** Eczanesi, reçetede yazan 876 TL yerine 1278 TL para aldı ve buna fiyat farkı denildi. Aynı ilaçları başka bir eczaneden alan hastalar, reçetede yazan fiyata aldıklarını belirttiler. Gerçekten hastaların mağdur edildiği ve haksız yere kazanç elde edildiği düşünülüyor. İlgili fotoğrafları ekte bulabilirsiniz.

Yorumlar (8)

Furkan

Bu arada yine hak geçmemesi adına gidip ortalama bir hesap yaptım. Sizden alınması gereken miktar 1.150 TL civarı, yanlış hesaplama yapılmış olabilir onu bilemem ama üzerindeki miktarı eczaneden talep edebilirsiniz. Dediğim gibi bazı ilaçlarda orada yazan miktarın üzerinde fark alınabilir, bu istisnai ilaçlarda şikayet etseniz dahi boşa etmiş olursunuz. Ama 1.150 lira üzerini dediğim gibi talep etme hakkına sahipsiniz, durumu eczacınıza anlatınız.

Ceren

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iyi günler

Furkan

Merhaba Ceren Hanım. Inferject raporsuz olarak reçete edilemez, raporsuz reçete edilse ücretli almanız gerekirdi, miktar çok daha yüksek olurdu. Rapor olsa dahi kurum tarafından her ilaç için tüm bedel karşılanmaz. Bazı ilaçlarda fark çıkar. Sizinki fark çıkaran ilaç olmakla birlikte kurumun maliyeti dahi ödememesi sebebiyle gizli fark denilen ekstra fark da çıkarmaktadır. Sizden alınan ücret normaldir, ne kadar alınması gerektiğini daha önce yazmıştım zaten.

Ceren

Merhaba bugün sizin dediğiniz gibi aynı ilacı 1145 TL'ye aldım ancak raporlu olduğu halde bu kadar ücret Ödemiş olmam yine normal mi

Furkan

Bir eczacı olarak size cevap vereyim. Inferject ilacının maliyetini şu anda SGK karşılamamakta. Maliyet+kar hesabı ile sizden alınan ücretin üstüne belirli bir yüzdelik dilim koyarak bu fark hesaplanıyor. Bu olaya gizli fark denir ve bazı ilaçlarda eczane bu farkı alma hakkına sahiptir. Inferject de bu nadir ilaçlardan biridir ne yazık ki. Şikayet etseniz dahi bir şey çıkmayacaktır, hak alınma durumu var. Normalde orada yazanın üzerinde tabi ki alınamaz, durum istisnai.

Furkan

Tekrar söylüyorum, Inferject istisnai bir ilaçtır. Normalde yazılanın üstünde para alınamaz. Katarın Forte, Efemoline ve Inferject gibi bazı kalemlerde maliyet dahi ödenmez. Sen maliyet+karlılık üzerinden hesap yaparsın ve bunu yine kurum belirler, kafana göre para alamazsın. Anlamamakta ısrarcıysan saatlerce anlatayım. Senin gibi adamlar yüzünden bıkıp eczanemi kapattım zaten, iflas ettim. Hadi eyvallah.

Furkan

Birincisi benimle paşam diye konuşamazsın, ikincisi ilacın maliyetini biliyor musun da kâr hesabı yapıyorsun aslanım diyeyim hadi ben de sana :) Dilediğin yere şikayet edebilirsin ilaç kârları %18-28 arasında 1. 2. Ve 3. Kalem olarak değişir. Bilmediğin konularda konuşmadan önce bir düşün. Marketin, manavın, tesisatçının ürünü ne kadara aldığını biliyor musun? Dilediğin yere şikayet edebilirsin, aldıkları ücret doğru bunu anlatıyorum. Kurum maliyeti dahi ödemiyor dedim üstte ama anlamamak için çabalıyorsun. Aldığı para maliyet+kâr diyorum, sen hepsi kâr anlıyorsun yapacak bir şey yok.

Batuhan
Batuhan

Paşam eczacı olarak cevap veriyorsun o belli zaten vatandaş olarak değil %50 mi bu kar maliyetin üstüne kim %50 kar ediyor bir de ilaç buu

Türk Eczacılar Birliği Eczanem Fazla Para Aldı

25 Eylül 2023 19:06