Toyota Corolla Seyir Halinde İken Islık Sesi Gelmesi.

Aykut
28 Kasım 2023 17:27

Toyota Corolla 2023 model 1,5 Dream Sedan aracımdan seyir halindeyken çok net şekilde duyulabilen, ıslık sesine benzer, rahatsız edici bir ses gelmektedir. Şikayetimi Kocaeli Kaya Toyota şubesine bildirdim, geri bildirimde bu hatanın fren disk ve balatalarından kaynaklanabildiğini belirttiler. Kendi çektiğim video kaydını kabul etmediler, kendilerinin çekim yaparak sorunu görmeleri gerektiğini söylediler. İlgili sorun ortalama 500 km de bir ortaya çıkan bir sorun. Servis bunu yakalayamadığı için bir sorun yok diyerek talebimi geri çeviriyor. Yaptığım araştırmalara göre de Türkiye genelinde bu sorunla karşılaşan oldukça fazla kullanıcı bulunmakta.

Yorumlar (7)

Yılmaz
Yılmaz

Daha 6 bine gelmeyen Corolla hb Hybrid aracımda benzer bir sorun yaşadım. Servise gideceğim bakalım gelişmelere göre başlık açarım ben de.

Fahri
Fahri

2024 Dream paketinde aynı sıkıntıyı yaşadım. Servis e iki sefer götürdüm. Balataya kanal açtılar ama değişen bir şey olmadı. En son merkezi aradım bunun üzerine garanti kapsamında balataları değiştirdiler. Henüz uzun yola çıkmadığı için akıbeti ne olacak merak ediyorum.

Arif
Arif

2023 1.8 Corolla net şekilde ıslık çalıyor araba 6 önce sıfır aldım önce camlar başladı şimdi de ıslık nereden geldiği meçhul servis usta bile bakmadan yok bir şey kronik ıvır zıvır deyip yolladı. Borcu bitsin kaçarak uzaklaşıyorum Toyota dan

Yunus
Yunus

2022 Corolla dream aracımda vardı. 500 km sonrası ıslık sesi geliyordu. Ankara Çankaya toyan Toyota bayisine götürdüm. Ön Balatalardaki soğutma deliklerinin uzun yola gidildiğinde toz ve pisliklerden dolması nedeniyle ses olduğunu ek delik açacaklarını söylediler. Garanti kapsamında işlem yaptılar. Sonrasında 15 bin km gittim ancak ses kesildi. Memnunum.

Murat

Benim de 2022 model Corolla Sedan aracımda aynı problem vardı. Islık sesini bende dinlettim. Sonra servis elemanıyla beraber teste çıktık. Sesi kendisi de duydu. Balatalardan olduğunu bunun bu modelde kronik olduğunu yeni balata tasarımından kaynaklandığını söylediler. Garantiden değiştirdiler. Ses kesildi. Fakat araç sunanda 28500 km de. Bir haftadır yine ıslık sesine benzer ses gelmeye başladı. Bakımda göstereceğim artık. Hayırlısı... Galiba Toyota eski Toyota değil...

Tahir
Tahir

Merhaba aracım 2023 Corolla bin km oldu iki gün önce aracımdan bu sese benzer bir ses geldi. Servise gittiniz mi neden kaynaklanıyor

Bende de 2023 dream var bin km yi buldu ıslık sesi gelmeye başladı frene basınca kesiliyor randevu alıp gideceğiz bin bakımı için çağırmışlardı

Emin sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2023 12:13
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Yasin
06 Temmuz 2023 00:26
Murat sonuçtan hiç memnun değil

15 Şubat 2024 15:55