Ozcan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Corolla Açılmayan Hava Yastıkları Niye Var

Toyota Corolla Açılmayan Hava Yastıkları Niye Var
11 Mayıs 2024 11:14

07-04-2024 tarihinde 06ED#### plakalı 2016 model Corolla Advanced Multidrive S aracımla seyahat ederken önüme aniden kıran bir araca çarpmamak için manevra yaparken direksiyon hakimiyetini kaybettim ve yaklaşık 80 metre takla atarak sürüklendim. Eşim ve iki çocuğumla ölümden döndük. Kalıcı olmayacak şekilde fiziksel olarak yaralandık. Bu esnada araçta bulunan hava yastıklarının hiçbiri (10 adet) açılmadı. Daha sonraki araştırmalarımda, 2011-2019 yılları arasında üretilen Corolla modellerinde bu durumun kronik bir sorun olduğunu ve Avrupa ülkelerinde gönüllü geri çağırma işlemine tabi tutulduğunu; ancak Türkiye'de Ticaret Bakanlığı'nın uyarısına rağmen bu işlemin uygulanmadığını öğrendim. Toyota'nın güvenlik politikalarına güvenerek aldığımız bu aracın hava yastıkları böyle bir kazada açılmayacaksa, varlıklarının nedenini merak ediyorum. Aracın daha önce herhangi bir kazası olmamış ve tamamen orijinaldir. Durumu daha iyi anlatabilmek için kaza fotoğraflarını ekliyorum. Siz veya sevdikleriniz başınıza böyle bir olay geldiğinde ne hissederdiniz? 10 ve 16 yaşlarındaki kızlarım araca binmekten korkuyorlar ve psikolojileri hala düzelmedi. Eşim ise hâlâ tam olarak iyileşemedi. Ciddi bir mağduriyet ve hayal kırıklığı yaşadık. Avrupa ülkelerinde gerçekleştirdiğiniz hava yastığı değişimini Türkiye'de uygulamadınız. E-posta göndermeme rağmen geri dönüş yapmadınız. Durumu mahkemeye taşımaktan başka bir seçenek bırakmadınız. Toyota araç almayı düşünenler bu durumu göz önünde bulundurmalı. Reklamlarda 10 hava yastığı varken, kazada açılan sıfır hava yastığı var.

profile profile profile
05 Haziran 2024 17:40

Yaklaşık bir ayin sonuna dönüş yapıldı ve hava yastıklarında bir sıkıntı olmadığını belirttiler. O zaman niye açılmadılar diye sorduğumda biz sadece sonucu bildiriyoruz rapor ve ayrıntı paylaşmıyoruz dediler. Allah tan her ihtimale mahkeme kararıyla tespit yaptırmıştım.

24 Temmuz 2024 22:44

Toyota Türkiye nin kabul etmediği hava yastıkları için tespit davası sonucunda bilirkişi raporunda bütün hava yastığı sensörlerinin belirtilen eşik değeri üzerinde olduğu ve aracın gizli ayıplı olduğu rapor edilmiş. Bu arada bırakın bu ayıbı kabul etmeyi bir geçmiş olsun bile demeyen Toyota ya karşı haklarımı mahkeme aracılığı ile aramaktan başka çare kalmadı.

Yorumlar (7)

Ömer
Ömer

Özcan Bey geçmiş olsun. Bende benzer bir kaza yaşadım uçurumdan aşağıya yuvarlandı araç. Pert durumda üst tavan çökmesi ve dört bir yandan darbe almasına rağmen hiçbir hava yastığı açılmadı. Bugünde neden hava yastığı açılmadığına dair incelenmesi ve Bilirkişi raporu düzenlenmesi maksadıyla Yetkili Servise istendi araç. Siz bilirkişi raporu size bildirildikten sonra mı delil tespit davası açtınız? Bende çünkü bilirkişi raporundan sonra dava açmayı düşünüyorum. Ve bilirkişi dediğiniz Toyota’nın gönderdiği bilirkişi mi yetkilisi servisteki? Onun çıkarttığı rapordan sonra mı dava açtınız? Sırasıyla izlediğiniz yolu banada anlatabilirseniz aynı sorunu yaşadık bir yol gösterirseniz müteşekkir olurum.

Ayşenur
Ayşenur

Merhabalar Özcan Bey, Öncelikle çok geçmiş olsun aynı olay bizim de başımıza geldi. Bizde kırıklar ve çatlaklar da mevcut. Mahkemeye verdiniz mi? Nasıl sonuçlandı paylaşır mısınız bizimle

Ozcan

Çok geçmiş olsun Aysenur hanim. Öncelikle delil tespit davası açtık. Bilirkişi aracın kusurlu olduğu yönünde karar verdi. Buna istinaden tazminat davası açtık süreç devam ediyor.

Bayram
Bayram

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun. Bende 20 Ocak günü 2013 model Toyota Corolla 1.6 multidriver s aracımla takla attım benimde hiçbir hava yastığı açılmadı. Siz nasıl bir yol izlediniz bir sonuca varabildinizmi

Can
Can

Öncelikle geçmiş olsun. Bu sorunu ve şikayeti ni Toyota Japonya merkeze İngilizce yaz ve resimleri ile gönder.

Ozcan

Bir de sizde Toyota Japonya nin mail adresi var mi. Bazen adrsler farklı olabiliyor. Varsa gönderebilir misiniz

Yazdım. Toyota turkiye ye yazın seklinde cevap verdiler. Teşekkür ederim

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Hasan
11 Eylül 2024 22:07

12 Temmuz 2023 20:44
Toyota Pert Araçta Airbag Açılmaması
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
15 Şubat 2024 07:54