Gözde sonuçtan hiç memnun değil

TLC Contact Eksik Evrakları Geç Gönderiyor

28 Mart 2024 13:46

5 martta eşim ile birlikte vize başvurusu yaptık. Başvuru sürecim başta çok hızlı ilerledi. Ancak daha sonra benden ekstra evrak talep edildi ve 3 iş günü içinde teslim edilmezse başvurunun geri çekileceğine dair bir mail aldım. Buna istinaden 8 martta evrakımı elden teslim ettim. Ama teslim ettiğim beyefendi bana hiç güven vermedi ve ağzından cımbızla laf alabildim. Güven vermemesinde hiç yanılmamışım. Çünkü evraklarım günlerce teslim edilmedi. Sistemden bunu görüp çağrı merkezini 3-4 kere aradım. Her seferinde Türkçe bilmeyen bir kız telefonu açıp sorduğum soruyu bile anlamadan endişelenmeyin bu durum normal dedi. Evrakımı teslim ettim ancak edilmemiş görünüyor dedim. Bazen sistemden güncellenmediğini ve normal olduğunu söyledi. Bundan 7 gün sonra beni İsviçre konsolosluğundan arayıp eksik evrakım olduğunu ve halen teslim etmediğimi söylediler. Bende bir hafta önce teslim ettiğimi ilettim. Sonra tekrar çağrı merkezini aradım ve yine aynı kız telefonu açtı ve bana halen durumun normal olduğunu söyledi. Eksik evrakım teslim edilmemiş ve konsolosluk beni arıyor bunun neresi normal deyip iyice sinirlenince referans numaramı alıp kontrol etti. Ve 2 saat sonra tekrar aramamı istedi ve tekrar aradığımda evrakım yeni gönderildiğini sistemden de güncellendiğini iletti. Ben zaten bununla ilgili bir hafta boyunca aradım ve problem olduğunu ilettim uğraşıp kontrol etmemek için sürekli endişelenmeyin deyip beni geçiştirdi. Evrağınızı gönderdim demesinin üzerinden 14 gün geçti ve halen dönüş yok. Eşimle aynı anda başvurduk onun pasaportu 12 martta geldi. Benim pasaportumla ilgili halen bir dönüş yok. Pazartesi günü aradığımda sürecin 3 haftada sonuçlandığını söyledi dün tekrar aradım ve 4. Haftaya girdiğimizi söyledim. Referans numaramı alıp kontrol ettiğinde eksik evraklarınız görünüyor gibi bir şey dedi bende teslim ettiğimi söyledim eksik evrak teslimi olunca süreç birkaç gün daha uzun sürüyor biraz daha bekleyin dedi. Haftaya bayram tatili başlıyor ve benim bayramdan sonra biletim var. Evraklarımı gönderdiklerinden halen emin değilim. 23 gündür bekliyorum. Uçak bileti ve otel rezervasyonumun yanmasından korkuyorum. Çok hızlı dönüş bekliyorum.

Sinem
Sinem

Sonucunuz ne oldu acaba? 13 Ağustos Tls contact üzerinden kendim ve çocuklarım için İsviçre turistik vize başvurusunda bulundum. Başvurumdan 10 gün sonra telefon ile arandım. Atın 15 inde eksik evrak maili gelmiş ama bana gelmedi kendilerine gelmiş ki beni 23 Ağustosta arayıp bildirdiler. 24 Ağustos sabah dilekçemi hazırlayıp teslim ettim. TLC contactı aradığımda hala daha konsoloslukta incelemede gözüküyormus. Bu arada 29 Ağustosta olan biletlerimiz ve rezervasyonlarımız yandı ve okullarda açıldı. Ne kadar devam eder bu süreç bilmiyorum?

Gülay sonuçtan hiç memnun değil

14 Haziran 2024 15:52
İsviçre Başkonsolosluk Ve Aracı Kurum Tls Contact Duyarsızlığı
Svgn sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Başvurumun Yanlış Alınması Ve 1.5 Ay Unutulması

05 Eylül 2024 18:33

VFS Ankara İsviçre Başvuru Merkezinde Sürekli Hatalar Ve Mağduriyet!

17 Temmuz 2025 15:14