Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance Beni İsteğim Dışı 3 Aydır Ücretsiz İzinde Tutuyor

21 Şubat 2024 18:46

Mart 2023'te Teleperformance bünyesinde Almanca-İngilizce müşteri temsilcisi olarak işe başladım. Ekim 2023'te projede küçülme nedeniyle isteğim dışında ücretsiz izne ayrıldım. Yaklaşık son üç buçuk aydır İnsan Kaynakları tarafından sunulan her projeyi değerlendirdim, ancak olumsuz yanıt aldım. Bu durumda hiçbir gelirim olmadan güvencesiz bir şekilde kaldım.

Sunulan tüm projeleri kabul etmeme rağmen sürekli olarak reddedilmem ve ücretsiz izin süremin üç ayı aşması beni maddi ve manevi olarak çok zorladı. Ayrıca, önceki projemde Ekim ayında yaptığım fazla mesailerin ücreti üç aydır ödenmiyor. 'Bir projeye yerleştirildiğinizde ödeme yapacağız.' denilmesine rağmen, benzer durumdaki bir iş arkadaşıma ödeme yapıldı. İnsan Kaynakları departmanına durumumu defalarca açıklamama rağmen, tatmin edici yanıtlar alamadım.

Yasal olarak bir işverenin bir çalışanı en fazla üç ay ücretsiz izinde tutabileceği düşünüldüğünde, şu anki durum büyük bir haksızlık teşkil ediyor, ancak kimsenin müdahale etme niyeti yok. Bu uzun süreli belirsizlik ve malı zorluk kabul edilemez. Teklif edilen tüm projeler için görüşmelere özenle katıldım ve çözüm bulma konusunda kararlı olduğumu gösterdim.

Öncelikle, Ekim ayında çalışılan saatlere ait ödenmemiş ücretlerin derhal ödenmesini bekliyorum. Ayrıca, bir projede görevlendirilemiyorsam, daha fazla gecikme veya zorluk olmaksızın işime son verilmesini talep ediyorum.

Bu adaletsizliklerin düzeltilmesi için hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçilmesini istiyorum, aksi takdirde yasal yollara başvuracağım.

Dilek sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance Haksız Yere İşten Çıkarılma

19 Haziran 2024 23:33
Selda sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance Maaş Ve Çalışma Koşulları

26 Ocak 2024 12:54
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance TP Ücretsiz İzin Şikayeti

27 Şubat 2024 18:22
Buğra sonuçtan hiç memnun değil

Teleperformance Mobbing Uygulayıp İşten Atıp İstifa Diye Gösterdi

05 Şubat 2024 04:13