Telegram Şantaj Ve Tehdit Mağduriyeti

23 Kasım 2024 01:36

23 Kasım gece saat 11:00'de, ' @a**' kullanıcı adına sahip bir şahıs ile telegram üzerinden konuşma gerçekleştirdik. Görüşmeyi açtığımda yaklaşık 15 saniye boyunca video görüşmesinde bulundum. Daha sonra bana, diğer birçok kişiye olduğu gibi, şantaj ve tehdit içerikli mesajlar gönderildi. Eğer istediklerini yapmazsam tüm çevreme beni mağdur edeceklerini söylediler. Benden 10 bin lira para talep ettiler. Bu olay 23 Kasım'da meydana geldi. Ben hemen aynı dakika içinde numarayı engelledim ve ilgili içerikleri sildim. Ancak yayılması durumunda, doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek isterim. Bu tür durumlara düşmek kesinlikle iyi bir şey değil.

Ancak bu süre zarfında hesabımda gerçekleşecek olan her türlü yasal ya da yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli ya da yazılı mesajlar ya da ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler; yasal ya da yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret, tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı ya da aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal ya da yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna duyururum. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim ya da başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (10)

Talha
Talha

Aynısı benim başıma geldi bana mesaj attı sohbet etmek istedi Telegram'da tel gizli kimseye açık değil bana Instagram adresini attı ekle dedi beni ekledim sonra hemen çektim takibi fark ettim bir şeyler olduğunu ama tabi o surde profilimi çekmiş ve arkadaşlarımdan bir kaçını bulmuş onlara gönderiyormuş gibi yaptı tabi saat aralıkları dikkatimi çekti konuşmamız saat 16:30 ama bana attığı tehdit ettiği resimde saat 14:20 gözüküyor ve İngilizce Instagram bu dikkatimi çekti artık yapay zeka ile mi yaptı bilmiyorum Telegram'dan sildim konuşmayı engelledim her yere de paylaşacağım dedim ve gerekirse savcılığa vereceğim dedim Instagram ve Facebook sildim ne kadar kurtarsamda belki tekrardan ele geçirilir diye iste dün geçekleşti banada oldu Instagram resimlerimden +18 değiştirmiş yapay zeka ile bana onu gönderdi Telegram'dan şantaj yaptı

Onur
Onur

Herhangi bir sorun oldu mu daha sonrasında aynı şey dün başıma geldi

Hakanın
Hakanın

Beyler eğer tehdit mesajları aldıktan sonra direkt olarak engel veya yayabilirsin umurumda değil gibisinden mesaj atıp engellerseniz herhangi bir problemle karşılaşmazsınız içiniz rahat olsun ama eğer o anki travma ile şantajcıyla para göndereceğine dair mesaj veya ifşa etmemesi için rica bulunursanız hapı yuttunuz demektir peşinizi bırakmaz.

Metin
Metin

Kutay knk seninki seni engellemiş sohbetleri silmiş %90 bir şey çıkmaz içini rahat tut

Kutay
Kutay

Sohbet geçti aramızda fotoğraflaştık sonra numaramı atp resimlerimi ve numaramı yaymakla tehdit etti ve benim çıplak görüntülerimi istedi bende yayarsa şikayet edeceğimi belirttim sonra mesajları silip engelledi bir şey çıkarmı

Lütfen geri Dönüş yap ne yol izledin?

Aynı gün benimde başıma geldi tehdit mesajları ailene arkadaşlarına fotoğraflarımı atacaklarını söylediler var mı gelişme?

Sosyal medyalarını kapat WhatsApp'tan engelle asla cevap verme sıkıntı olmaz

Ahmet

Knk var mı sıkıntı paylaşım vs oldu mu

Ahmet

Knk var mı sıkıntı paylaşım vs

Barış sonuçtan hiç memnun değil

Telegram Şantaj Suçu Görüntülü Sohbet Üzerinden

Barış
05 Mayıs 2024 02:54
Abdulbaki sonuçtan hiç memnun değil

Telegram Şantaj Ve İftira

Abdulbaki