Trendyol'daki Tekno Dream Adlı Firmanın Yanıltıcı Sipariş Teslimi

06 Kasım 2024 17:21

Trendyol'da bulunan Tekno Dream mağazasından Lenovo Pro 7 13. Nesil Core i7 marka ve özellikli dizüstü bilgisayarı satın aldım. Ancak bilgisayar bugün kargodan geldiğinde gördüm ki ürünün kutusu açılıp tekrar bantlanmış ve üzerindeki etiket sökülmüş. Ayrıca Lenovo'nun resmi internet sitesinden kontrol ettiğimde ürünün garanti süresinin 16 Ekim 2023 tarihinde, yani neredeyse bir yıl önce, başlamış olduğunu gördüm. Satıcıyla ürünü almadan önce iletişime geçtiğimde, orijinal ve sıfır kapalı kutuda gönderileceğini söylemişti. Eğer kullanılmış ürün olduğunu bilseydim asla sipariş vermezdim. Satıcı bu bilgileri vermemiş ve ürün özelliklerinde bunu ifade eden herhangi bir metin yazmamıştır.
Ürünümü kutusunu hiç açmadan, gelen patpata sararak ve taslak faturasını da içine koyarak iade koduyla birlikte yurt içi kargoya teslim ettim. İade sürecinde herhangi bir sorun yaşamamak ve paramı geri almak istiyorum. Türkiye şartlarında dişimizden tırnağımızdan artırdığımız ve ihtiyacımız olduğu için zar zor aldığımız bir ürünle tabiri caizse dolandırılmayı kabul etmiyorum.
Firmayı yanıltıcı bilgi verdiği için uyarmanızı ve para iademi herhangi bir sorun yaşamadan yaptığını kontrol etmenizi istiyorum. Hakkımı da zamanımdan aldıkları ve yanılttıkları için kendilerine helal etmiyorum.

Kübra
Kübra

Merhaba ücret iadenizi aldınız mı acaba?

Gamze
Gamze

Merhaba, evet, aldım. Ücret iadesinin hızlanması için kullandığınız kredi kartının mobil uygulamasından bankanıza da bildirimde bulunabilirsiniz. "Ödeme itirazı" gibi bir menünün olması lazım. Ürünü gönderdiğinize ve teslim sürecini başlattığınıza yönelik ekran görüntülerini kullanabilirsiniz. Böylece işinizi garantiye almış olursunuz.

Sıfır Tabletin Daha Önce Açılmış Ve Garantisi Başlamış Çıkması

07 Eylül 2025 09:48
sifir-tabletin-daha-once-acilmis-ve-garantisi-baslamis-cikmasi-2.jpg
Enis sonuçtan çok memnun

31 Mayıs 2024 15:49
"Bilgisayarımı mağazaya teslim ettim ve ilgilendiler. Ücretsiz RAM değişimi yapıldı. Teşekkür ederim"
Teknorya Mağazasından Satın Aldığım Üründe Orijinal Olmayan Parçalar