Tekden Hastanesi Doktor Pişmanlığı

21 Temmuz 2023 00:23

10 Aralık 2022'de 7 haftalıkken tavsiye üzerine ***** hanıma gittik, 33. Haftaya kadar takibimizi yaptı. Bu süreç içerisinde 3 farklı olayda memnuniyetsizliğimiz oldu, sonuncusu pes dedirtti açıkçası.!

İlk olay gebeliğimin 20. Haftasında influenza'ya yakalandık, ateşim maalesef 38-39 derecelerde seyretti. Mesaj attığımızda hocamız yarın hemen muayeneye gelin dedi (kaldı ki 6-7 gün önce muayeneye gitmiştik) ve gittik, kesinlikle covidsin sen diyerek test yaptırmamı istedi ve duruma göre antibiyotik yazılması gerekir fakat ben yazmaya ve bu testi istemeye yetkim yok diyerek hastanedeki iç hastalıkları Dr. **** hanıma yönlendirdi, biz Covid testi de yaptırdık.

Covid çıkmadı **** hanım yanıma tekrar gelin muayene sonrası dedi ve reçeteye baktı bu antibiyotik sakıncalı kullanma dedi, ben gülümsedim hocam siz reçeteyi dahiliye Dr. Yazacak antibiyotiği dediniz şimdi tavsiye etmiyorum diyorsunuz deyince lafı çarptırarak konuyu dağıtarak **** hanımı aradı ve tamam kullanın. Bunu diyerek konuyu kapattı. Hem bizden test ve o Dr. Dan sıra almamızı söylüyor. Sonra reçeteyi kabul etmiyor.

2. Olay 23. Hafta olması gerekir. Biz birkaç hafta öncesinde down sendromu tarama testlerini yaptırdık. 10 binde 1 oranlı düşük oran şeklinde çıktı fakat 23. Hafta gittiğimizde böbrekleri biraz büyük down sendromu olabilir, böyleyse aldırmayı düşünüyor musunuz diyerek anormal derecede bir korku sardırdı.

Sadece böbrek büyüklüğü sebebiyle, halbuki başka şehirdeki kadın doğum uzmanı akrabalarımla görüştüğümde sadece böbrek büyüklüğü asla bulgu değildir.

Kaldı ki tarama testlerinde gayet düşük oranda çıkmış ihtimali direkt bu şekilde demesi çok yanlış dediler, biz 2 hafta boyunca ne uyku uyuduk ne mutluluğumuz kaldı, eleştirim şu ki bu kadar down sendromu bulgu ve testlerde olasılığı düşükken 20-25 yıllık mesleki tecrübesini konuşturmasını beklerdik açıkçası.

Detaylı ultrason İçin eşi **** beyin kliniğini tavsiye etti. *** bey zaten bizim gözümüzde araştırmamız sonucu Kayseri için bir fırsat mesleki anlamda.

Zaten randevuları 3 ay doluydu eşimin çevresi ile **** hocaya 2 hafta içinde randevu alarak ultrasona girdik, ama o 2 hafta öyle zor geçti ki bizim için anlatamam… *** hanıma mesaj ile 3 ay sıra var deyince ben **** bey ile görüşür erkene aldırmaya çalışırım diye mesajlaştık. ( bu mesaj ve ilgiyi 3. Olay İçin özellikle yazıyorum) (Detaylı ultrasonda böyle bir durum çok şükür çıkmadı)

Nurhan
Nurhan
21 Temmuz 2023 00:00

3. Olay ise *****ile bağımızın koptuğu olaydır. Kurban bayramının 5. Günü pazar günü benim tansiyonum et ve tuz tüketimi sebebi ile 16 seviyelerine yükseldi. Ve akrabamız olan kadın doğum Dr. Umuzla bayramda sohbet ederken 16 yı yüksek tansiyon bir kere dahi görse acil gözetime alınmak zorundasın dedi ve ben ***** hanıma mesaj attım sağ olsun mesajıma döndü ve tekden de nöbetçi Dr. Var oraya gidin dedi, bende eşime bu bilgiyi vermedim ve Kayseri Şehir Hastanesi acile gittik, sonuçta tekdene gittiğimizde **** hoca olmayacaktı, nöbetçi Dr. Bakacaktı, benim hem tansiyon hem de azda olsa suyum geldiği için direkt gözlem amaçlı yatışımı verdiler, biz ***** hanıma yazdığımızda durumumuzu özellikle suyum geldi yatış gözleme aldılar deyince ne bir mesaj ne de nasıl oldun gibi bir tek mesaj almadık asla, ve 3 gün sonrasında durumum iyi olduğu İçin diyet ile devam edip haftamı beklememi istediler şu an halen doğum yapmadım 37 haftalık olduk. Biz istiyorduk ki ***** hanım da doğum yaptıralım çünkü son 4 haftamız kalmıştı ama maalesef nezaket kuralları gereği ve sanırım doğum yaptığımı düşündüğü İçin mesajlarıma bile cevap verme gereği görmedi. Genel özet ve düşüncem; çok garantici bir hoca gerekli gereksiz bütün testleri yaptırıyor (yukarıda anlattığım Covid testi gibi) yani 20-25 yıllık tecrübesine rağmen profesyonel ve rahatlatıcı yönlendirme yapamadığını düşünüyorum. Bu arada kapıda ortalama her gittiğimizde 1 saat bekliyoruz. Randevu saati diye bir kural yok maalesef. Genel özetlememi bence burada iyi yorum yapan kişiler dahil katılacaktır diye düşünüyorum. Saygılar

18 Kasım 2023 17:01

05 Ocak 2024 14:41