Halil sonuçtan hiç memnun değil

TARSİM Hayvan Hasar Değeri Hesaplama

Halil
22 Mart 2024 15:45

TARSİM'den hayvan sigortası yaptırdım. Poliçe numarası 22776705, hayvanın kulak küpe numarasının son dört rakamı 6194'tür ve hayvanın değeri 40 bin TL olarak yazıldı. Daha sonra artan hayvan fiyatları sebebiyle hayvan değerimi dilekçe yazarak 80 bin TL'ye çıkardım ve aradaki fiyat farkının bedelini ödedim. Aylar sonra, hayvanım poliçe süresince doğum yaptı. Daha sonradan, hayvanın döl tutmama problemi nedeniyle zorunlu kesime göndermek durumunda kaldım ve 4 adet suni tohumlama belgesi ile birlikte TARSİM'e başvurdum. İlk etapta TARSİM dosyamı reddetti. İtirazım sonrasında tarafıma 6 bin TL hasar ödemesi yapıldı. Ancak sorun şu ki, hasar ödemem eğer güncel değer üzerinden hesaplanırsa, soğutma bedeli hayvan değerinin %30'u olarak 80 bin TL üzerinden hesaplanmalı ve tarafıma 36 bin TL ödeme yapılmalıydı. Fakat TARSİM, hayvanın güncel fiyatı üzerinden soğutma bedelini hesaplarken, hayvan değerini eski fiyat olan 40 bin TL üzerinden hesaplayarak ödeme yaptı. Eğer hayvan değeri 40 bin TL üzerinden hesaplama yapılarak %30 baz alınsaydı, yine de 12 bin TL eksik ödeme yapılmış oldu. Her koşulda kendi çıkarları doğrultusunda hareket edilmiş, hem poliçe değer artışı için ekstra ödeme yapmam geri verilmedi hem de eksik ödeme yapıldı. Konu ile ilgili mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

22 Mart 2024 16:45

TARSİM hayvan sigorta yaptırdım poliçe numarası 22776705 hayvanın kulak küpe numarası son dört rakamı 6194 hayvan değeri 40 bin yazıldı daha sonradan artan hayvan fiyatlarından sonra hayvan değerimi dilekçe yazarak 80 bin yapıldı aradaki fiyat farkının bedelini de ödemesini yaptım aradan aylar geçti hayvan poliçe süresince de hayvanım doğum da yaptı daha sonradan hayvan döl tutmama nedeniyle zorunlu kesime sevk ettim 4 adet suni tohumlama belgesi birlikte sevk ettim önce TARSİM dosyamı red verdi daha sonradan itiraz ettikten sonra tarafıma 6 bin tl hasar ödemesi gerçekleşti sorun şu ki benim hasar ödemem hesaplaması eğer güncel değerden hesaplanırsa sovtaj bedeli hayvan değerinin %30 hesaplanıp 80 binden hesaplanıp tarafıma 36 bin ödeme yapılmalı idi fakat TARSİM hayvanın hem güncel fiyatı üzerinden sovtaj bedeli hesapladı ama ama hayvan değeri eski fiyat olan 40 bin üzerinden hesaplayıp ödeme yaptı hayvan değeri eğer 40 bin üzerinden hesaplama yapılsa %30 baz alınarak ödeme yapılsa da gene 12 bin eksik verildi her koşulda kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmiş hem poliçe değer artışı ekstra ödemediğim geri vermedi hem de eksik ödeme yapıldı konu ile ilgili mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum

Ek
22 Mart 2024 14:49

22 Mart 2024 15:48 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Kemal

Aynı durum bende de var sigorta bedeli 40 bin miş inek 46 bin çıkarmış diyor ve dosya kapanmış diyor sigorta bedelini nasıl yükselttiniz siz acaba

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış İnfertilite Kararıyla Poliçe İptali

Hakan
14 Ocak 22:11
Yanlış İnfertilite Kararıyla Poliçe İptali
Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hayvan Sigortasında Haksız Red Ve Poliçe İptali

Hülya