Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Şehir Hastanesi Hemşire Üslupsuzluğu

26 Eylül 2023 08:03

Yaklaşık 2 ay önce babamın yaşamış olduğu rahatsızlık sebebiyle Göztepe Pr. Dr. S******* Y***** Şehir Hastanesine ivedilikle gittik ve doktor inme teşhisiyle Nöroloji katına 3 gün yatış verdi. Eşim yatış akşamı refakat edeceğim için, vakit geçirmem adına televizyonu açmak istedi fakat kumandayı bulamayınca Y**** A**** adlı hemşireye danışmak istedi. Hemşire hanımın geri bildirimi ise sert ve yüksek bir ses tonu ile ' bulamadığınız kumandanın nerede olduğunu bilmem gerekmiyor. Görevim bu değil' şeklindeki cevabı neticesinde eşim de gayet haklı bir serzenişte bulunarak daha ılımlı ve sakin cevaplar verilmesi gerektiğini söyledi. Y**** A**** adlı hemşire hanım ise yüksek bir ses tonuyla ' uzun süre boyunca nöbetleri olduğunu, yorulduğunu ve zaten işten ayrılacağını, istediğimiz yere şikayet edebileceğimizi de yüksek ve asabi bir tavırla ifade etti. Ardından eşim hemşire hanıma ismini sorup şikayet edeceğimizi bildirince farklı bir hemşire arkadaşını hastamızın bulunduğu odaya göndererek özür dilediğini bu şekilde bize iletti. Fakat ironik olan hemen ardından yaşadıklarımız oldu. Y**** A**** adlı hemşire eşime arkasından seslenerek konuşmak istediğini ifade edip hemen ardından tekrar özür dilerken, konuştuklarını görüp yanlarına gittiğimde Y**** A**** adlı hemşire laubali bir dille beyefendiyle (eşim) birebir konuştuklarını ve konuşmalarına dahil olmamam gerektiğini ifade etti. Ben de konuştuğu beyefendinin eşim olduğunu, yaşanan tartışmanın bir kısmına da şahit olduğumu ve tartışmanın içinde bulunduğumu, bu nedenle yapacağı konuşmanın benim yanımda da devam edebileceğini, hem benim hem de eşimin ifade etmesine rağmen tekrar laubali bir üslupla 'bu bizim beyefendiyle sorunumuz müsaade ederseniz konuşacağız lütfen gider misiniz? ' şeklindeki tutumu sonrasında bir eğitimci olarak sükunetimi koruyor olmam oldukça rahatsız edecek ki 'hayırdır, beni döveceksiniz galiba? ' şeklinde tahrik edici ifadeler kullandı. İşini bu denli sevmeyen, sınırını ve çizgisini bilmeyen, bir hastanın yanında ve hasta yakınlarıyla nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmeyen bir hemşirenin, böyle köklü bir hastanede olmaması gerektiğini düşünüyorum. Babamın rahatsızlığı sebebiyle yaşamış olduğumuz Zorlu süreç sonrasında şikayetimi dile getirecek zamanı şimdi yaratabiliyorum. Teşekkürler.

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Nöroloji Bölümündeki Hekim İle İletişim Sorunları

13 Eylül 2023 14:20

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Hastane Yönetiminden Beklenen İlgi Ve Tedavi Süreçlerine Dair Eleştiriler

04 Mayıs 2024 01:44

Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Şehir Hastanesinde İlgisizlik Ve Saygısızlık Sorunu

29 Eylül 2024 09:05

06 Şubat 2024 09:55