Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

2.5 Yıllık Skoda Scala 3. Kez Klima Arızası, 1-2-3. Devirde Çalışmıyor

18 Aralık 2023 14:42

Aracın klima-kaloriferinin 1-2-3. devirleri çalışmıyor, ancak 4. devir çalışıyor. Daha önce garanti kapsamında iki kez bu sorun, rezistans arızası olduğu belirtilerek çözüldü. İkinci kez onarım yapıldığında, sorunun kaynağının çözülmesini rica ettim; fakat yine rezistans değiştirildi ve sorunun kaynağı aydınlatılmadı. Henüz üç yılını doldurmamış araç - klima ve kalorifer kullanımına çok dikkat etmeme rağmen - üç kez aynı arızayı veriyorsa ya bu mal ayıplıdır ya da firma, kendi aracının bu kronik arızasına çözüm bulamamaktadır. Altı ayda bir klima tamiri, hem konfor hem de zaman ayırmamız açısından bizi zorluyor. Skoda Sakarya Otokur şubesine birkaç kezdir randevu nedeniyle ulaşamıyorum; meşgule atılıyorum ve çözüm bekliyorum.

26 Aralık 2023 13:20

Skoda servise sonunda ulaştım, kalıcı çözüm bulamadılar yine rezistans değişecekmiş 2.5 yıllık araç aynı arızayı sürekli veriyorsa kalıcı çözüm sunulmalı ancak sorun bulamadıklarını ifade ediyorlar. O halde üç ihtimal var: 1) Skoda kendi aracının problemini çözemeyecek yetkinlikte, 2) Maliyet olmasın diye kalıcı çözüm sunulmuyor ki bu satış sonrası hizmetin kalitesizliğini gösterir, 3) Gerçekten başka sorun olmayabilir ancak her seferinde takılan parça kalitesizdir arıza yapıyordur. Sonuç olarak bu erken arıza olması başlı başına sorun olmakla birlikte satış sonrası hizmette oldukça kalitesiz, kendi arızasına kalıcı çözüm üretemeyen bir otomobil markası olduğunu görüyoruz, Skoda pişmanlıktır. Ayrıca değişecekleri parça için ücret almamak içinde ellerinden geleni yapıyorlarmış ama sonuç belli değilmiş, şaka gibi...

27 Aralık 2023 23:37

Skoda servis dönüş yaptı, benden 900 Tl istedi, Skodaya mail attım, hemen geri dönüş yapıldı, bir gün sonra servis tekrar aradı, kendilerine distribütörden benim mailime istinaden bir dönüş olduğunu ve 240 TL parça garanti ücretine bu işin hallolacağı (bir günde 900 TL den 240 TL'ye düştüler) iletildi, mecbur kabul ettim ancak burada şuna dikkat çekmek istiyorum, attığım maile hemen geri dönüş yapılıp oldukça iyi iletişim kurulmasına rağmen bu sıkıntının kaynağı hala bulunamadı, iki kez garantiden tamir edilen ürünün üçüncü kez bozulduğunda garanti bitmiş   kronik arızaya kökten bir çözüm bulunmadı, vereceğim cüzi miktar (240 TL) da cabası ayrıca altı ay sonra nerede başıma gelecek bilmiyorum yine aynı sıkıntıyı yaşayacağım aracı soranlara artık kesinlikle üreticinin çözmeyi başaramadığı kronik arızası olduğunu belirtiyorum.

Salih
Salih

Hocam aynı sorun bende de var. Sorunu çözebildiniz mi?

Son kez yapıp parçayı garanti ettiler o donem 240 TL fatura çıkmıştı. Sonrasında sorun yaşamadım.

Ahmet sonuçtan memnun değil

Skoda Karoq Kendiliğinden Arızalanan Kalorifer Izgaraları

Ahmet
24 Ağustos 2023 10:21
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
30 Eylül 2025 18:20
yetkili-serviste-cozulemeyen-klima-ve-parca-sorunlariyla-magduriyet-5.jpg
Akın sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Skoda Kamiq'ta Ciddi Mekanik Sorunlar Ve Online Servis Randevusu Alınamıyor

Akın
05 Ağustos 2025 23:10