Sınav Eğitim Kurumları Sınav Karaman Koleji

31 Temmuz 2023 13:3828.528

Kızım 7. Sınıf ta evimize yakın oluşundan dolayı Bursa Sınav Karaman Koleji 2022 - 2023 eğitim yılı başında tercih ettiğimiz bir okul oldu. Okulların kapanmasına yakın kızım talihsiz bir olay yaşadı. Yaşadığı bu talihsiz olayı bizden önce öğretmenleri ile cesurca paylaştı çözüm ya da yönlendirme aradığını ifade ederek olayı bizlerle de paylaştı.
Konu ile ilgili eğitimcilerin yaklaşımları hiç te bir kız çocuğunun gururu ve duygusal anlamda nasıl bir etki bırakılacağı düşünülmeden bencilce çıkarlar gözetilerek bir yol ile çözülmeye çalışıldı. (bu arada anne ve baba olarak konuyu ivedilikle adli mercilere taşıdık)
Yönetici, yaşanan talihsiz olay karşısında çocukların telefonlarını mesajlarını karıştırdığını da dile getirdi. Aslında olmamalıydı.
Sınav okullarının en yetkililerine ulaşıp konunun hassasiyetini anlatmak için defalarca aradım not bıraktım aranılmak ve yaşananların olumsuzluğunu anlatmak çözüm bulmak
tamamen yapıcı olmaya çabalamak için mail attım telefon numaramı bıraktım ama yok, yok, yok kesinlikle ciddiye alınmadım. Bir Allah'ın Kulu'da arayıp hayırdır sorun nedir demedi.
Kızımızla ilgili okulda yaşan ilgisizlik karşısında mecburiyetten almak zorunda kaldık sebebini bildirir dilekçe ile yetkiliye ya da yetkililere bilgi verdik fakat bunu bile dikkate almadılar.
Kısacası bize göre, ne haliniz varsa görüne geldi. Kızımızı okuldan almak için bizce yeterli nedeni olmasına (yönetimin yaklaşımı da dahil ) rağmen cayma bedelini istemektedirler.
Bende yetkililere sormak istiyorum aynı şey sizin kızınızın başına gelse nasıl bir yol izlerdiniz.
Bu arada kesinlikle Sınav Karaman Kolejini tercih etmeye karar verirseniz bence iyi araştırın derim ciddi anlamda veli ve öğrencileri ile iletişim sorunu yaşayan bir yöneticisi var.
Çocuklarımız bizim yarınlarımız. Biz kızımın yanındayız arkasındayız sonuna kadar!

1 Destek
4 Ağustos 2023 11:19 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın A.T. Okulun son haftalarında öğrencimizin cep telefonuna okul saatleri dışındaki zaman diliminde bir mesaj geldiğini ve uygun olmayan ifadelerin kullanıldığını, bu ifadelerin arasında sınıf arkadaşının da isminin geçtiğini, konunun bize bir gün sonra geldiğinde ismi geçen öğrencimizle görüşme yapıldığını, konuyla hiçbir alakası olmadığını söyleyerek telefonundaki mesajı gösterdiğini biliyorsunuz. Bu sırada kesinlikle hiçbir öğrencinin telefonunu kurcalama gibi bir durum söz konusu değildir ve sadece ilgili veliye uygun olmayan cümleler kullanılmış diye bilgilendirme yapılmıştır. Yasal takip ve sonucunu, okulumuzla hiç bir alakası olmadığını sizler gayet iyi bilmektesiniz. Öğrencinizin başka bir okula gitmek istediğini söyleyip kaydını iptal etmek isteyen de sizsiniz. Ancak iptal bedeli ödemek istemediğini de özellikle belirttiniz. Okul yönetimi olarak konuya gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Ancak iptal bedeli ödememek adına böyle bir şikayet yazılmış olduğu gayet açıktır. Kayıt iptali Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği 56’ncı madde doğrultusunda yapılmaktadır ve okulumuzla ilişkilendirilmeye çalışılan bu sözde sebep ilgili maddede mücbir sebep olarak bulunmamaktadır.

Arzu
9 Ağustos 2023 14:00

Sayın yetkili, Peki okulun konuyla alakası yok diyorsunuz okul müdiresi ve yardımcısı konunun kızımla alakası olmamasına rağmen kızıma neden, ' Tanıdığın çıkarsa senin başın yanar ' ifadesi kullanılıp çözüm aramak yerine ya da daha yapıcı yaklaşmak yerine tehditvari yaklaşılıyor! Ayrıca tanıdığı olması kızıma yaklaşımında ya da mesajlaşmasında uygunsuz fütursuzca saygısızca davranmasını haklı çıkarmaz! Bu arada kızıma yazılan uygunsuz mesajı ileten kişinin okulda olduğu ve velisinin bilgilendirildiğini belirtmişsiniz! Tanıdığımız çıkmadığı için kızım şanslı mı oluyor! Pardon ama burada mağdur olan biz olduk! Kızımı Sınav Karaman Kolejinden almamın asıl nedeni budur. Bence bu yeterli bir nedendir! Sizlere evet evet sizlere bu şikayetimi okuyan herkese çocuğu kız erkek fark etmeksizin bir sorum olacak! Sizin çocuğunuza bir mesaj geliyor çok çirkin bir mesaj ve yönetimdeki eğitimciler çocuğunuza diyor ki; MMM tanıdığın çıkarsa senin başın yanar! Diye bir yaklaşım olsa ne düşünürsünüz? Ne hissedersiniz? Ne yaparsınız? Bu durumu, bizzat hissettiklerimizi söyledik, rahatsız edici bir yaklaşım. Kızım cesurca başına gelen yanlış bir olayı bize ve siz eğitimcilere anlattıktan sonra sizin yaklaşımınız bizi tedirgin ettiği için bu noktadayım. Sizce sorun bizden talep ettiğiniz ücret mi? Ne yapalım tehdit edip ağızlarını kapatalım çocuklarımızın yanlış olan şeyleri aile ya da öğretmenlerine söylememelerini mi sağlayalım? Aslında bir çok sefer sınav okullarının en yetkilisi ile görüşme talebim olmuştur aradım mail attım fakat ne geri dönüş oldu ne arandım ne de ne için bu kadar çabaladığımı kimseye iletemedim 1 kişi arasaydı ya da sizin sorununuz ne deseydi o zaman buradan sise ulaşmaya çalışmazdım. Mücbir sebep ten kastiniz ; ''sözleşme ve taahhüde dayalı sorumlulukların elde olmayan sebeplerden ötürü yerine getirilememesi ''anlamına gelmektedir. Konuyla ilgili şunu sormak istiyorum acaba yıl içinde herhangi bir ödememizde aksaklık olmuş mu? Kısaca bize de ''MMM sizi hukuki yollarla korkuturuz mu '' diyorsunuz.

Uğur Okulları Körfez Kampüsünde Neler Oluyor?

12 Eylül 2023 23:119.898

2022-2023 eğitim yılında 6. Sınıfa başlayan öğrencilerimize Yönetim ve tüm eğitmenler yıl sonunda ( 7. Sınıf başlangıcın...

1 Destek1 Yorum

Çankaya Kampüs Koleji Ücret Sorunu

27 Temmuz 2023 15:407.345

2022-2023 yılı eğitim döneminde 3. Sınıf öğrencisi olan b****:Çankaya kampüs kolejinde şiddet uygulanmış olup çocuğumuzu...

4 Destek