Silivri Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü Doktor Üslupsuzluğu!

12 Ağustos 2024 22:03

Merhaba, 12.08.2024 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü doktor m******* i*** b******* e randevumuza gittik. Annemin muayenesine eşlik etmek üzere yanındaydım. Doktor hanım, şikayetin ne diye sordu. Annem de 19 Mart 2024 tarihinde aile hekimliğinde yaptırdığı tahlil ve doktoru ile değerledirme sonucu anemi teşhisi üzerinde durarak bir ilaca başladığından, anemi var bende dedi. Şikayeti söyle teşhisi ben koyarım diye ilk darbeyi aldık doktor hanımdan. Doktor hanımın ters üslubu sonrası afallayan annem, ilacı unuttuğunu söyledi ve hatta doktor hanımın kendisine "şu an her şey gitti zihnimden" diye ifade edip, kendisinin üzerine gelmesinin şokunu epey atlatamadı. Halsizlik yaşadığını elinin ayağının boşaldığını ve baygınlık hissi yaşadığını belirtti. Elini çenesine koyup masaya doğru uzanan, sanki arkadaşı ile dedikodu yapar gibi bir vücut dili sergileyen doktor hanım, iğrenerek baktı ve kilon da var dedi. Annem mahcup ve utanır bir şekilde yaşadığı rahatsızlıklar sonucu kilo aldığını, yeme kilosu olmadığını dile getirdi. (inanın burayı evlat olarak çok zor ve gözyaşları ile yazıyorum.) Ve hatta kızıma sorun, yemiyorum dedi. Doktor hanım, "kızın da olsa sormam, senin vicdanın ne diyor, nereden bilelim senin gece uyanıp neler yediğini" diye alaycı bir tavırla yaklaşımını sürdürdü. Sonrasında annem kullandığı ilacın adını hatırladığını söyledi, üst üste Ferrum dedi. Üç kez önündeki bilgisayardan annemin kullandığı ilaçları sıraladı ve geçen sene tahlil yaptırmışsın, geçen ay Ferrum alıp içtiğini söylüyorsun. Neye göre? Diye itici tavrına devam etti. Araya girip, doktor hanım sürekli bize kızıyorsunuz ancak aile hekimine şikayetini anlattığı bir durum karşısında meslektaşınız bu ilacı yazıyor ve kullanıyor hasta değil mi? Neden bize kızıyorsunuz anlayamadım dediğimde sesini yükseltip, ay hiç yükselmeyin, ben kızıyor muyum diye dönüp odasındaki asistanına sorup ondan bir "yoo" cevabı alıp devam etti. Öyle ki annemin yemek sonrası baygınlık hissi yaşadığını söylemesine, hamur yiyorsundur, karbonhidrat yiyorsundur gibi yargılar ile annemin beyaz ekmek yiyorum evet demesi üzerine bak işte kilon varken gibi mesleğinden uzak imalarını sürdürdü. Masadan kalkıp tansiyonuna dahi bakmayan, tahlilleri doğru gözlemlemeyen, muhatap alıp şikayetleri değerlendirmeyen, hasta öyküsüne bakmadan, aşağılanan bir hasta olarak girdiğimiz bu hastanede doktorculuk oynayan bu hanım etik davranıyor mu? Bu davranış şekli nedir? Biz hak ettiğimiz muameleyi görmek istiyoruz!

Eyüpsultan Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Doktoru

02 Ekim 2024 13:52

Eyüpsultan Devlet Hastanesi Alibeyköy Semt Poliklinik

21 Mart 2024 09:58

Acil Durumda Doktorun İlgisizliği Annemi Mağdur Etti

28 Ağustos 2025 22:47
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Sultanbeyli Devlet Hastanesi Doktorun Kabalığı İftirası İşini Yapmaması!

11 Ocak 2024 17:36