Sinan sonucu yetersiz buldu

29 Şubat 2024 13:40

Kaza İhbar n:178085109273599469.
17.02.2024 tarihinde Ümraniye Şenol Güneş Bulvarından ile Alptekin caddesine doğru sıkışık trafik nedeniyle aracımla sağ şeritte yavaş yavaş ilerlerken sol şeritte seyreden bir inşaat firmasının sahibi olduğu kamyonun sürücüsü aracıma sol arka kapı tarafından çarpmıştır. Tutanak tuttuk ve fotoğrafları çektik. Tutanakta kamyon sürücüsü aracıma sol arka kapı tarafından sürttüğünü yazarak kusurunu kabul etmiştir. Krokide çarpmanın oluş durumu net olarak çizildi. Her iki taraf tutanağı imzaladı. 19.02.2024 tarihinde Kasko sigortam tarafından dosya açılmıştır. SBM'ye Kaza ihbarı 21.02.2024 tarihinde yapılmıştır. 26.02.2024 saat 15:48'de tarafıma kısa mesaj yoluyla dosyanız sonuçlandırıldı mesajı gelmiştir. Gönderilen linke girdiğimde kusur oranının %50 %50 olarak verildiğini gördüm. Üst kısımda Değerli Hak Sahibi;Kusur değerlendirmeniz Karayolları trafik kanunu Maddesi / Yönetmeliği k. Y. T. K. 56/a-1 / Yön. 107 ilgili maddesi gereğince yapılmıştır
Karayolları trafik kanununa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz yazıyordu.%100 Kesinlikle kusursuz olduğum kazada bu durumu görünce itiraz et butonuna tıkladım ancak Hazine Müsteşarlığının 07.11.2017 tarih ve 2017/18 sayılı genelgesi gereğince sadece sigorta şirketlerinin onayladığı tutanaklara bu uygulamadan itiraz edilebilmektedir. Halen değerlendirme aşamasında olan ya da komisyon tarafından onaylanmış tutanaklara itiraz edilememektedir yazıyordu dolayısıyla itiraz edemedim. Tutanak sisteme girildiğinde herhangi bir uyarı mesajı gönderilmeyerek itiraz hakkım elimden alınmıştır. Bu kusur oranlarını kabul etmiyorum. Bir kamyon kendi şeridinizde giderken size çarpıyor sürücü kusurunu kabul ediyor. Ancak komisyon bu şekilde karar vererek beni mağdur ediyor. SBM komisyonu kusur oranlarını verirken dayandırdığı gerekçenin bu kaza ile hiçbir alakası yok. Avukatımla görüştüm. SBM komisyonunun bu kararını ilk aşamada Sigorta Tahkim komisyonuna taşıyacağız. SBM komisyonunun kusur oranlarını belirlerken daha itinalı ve hakkaniyetli olması gerektiğini düşünüyorum.

29 Şubat 2024 17:38 (Şikayetten 3 saat sonra)

Sayın İlgili, Yaşamış olduğunuz soruna yönelik itirazınızın incelenebilmesi adına talebinizi iletmenizi rica ederiz. Saygılarımızla, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

29 Şubat 2024 20:32

Şikayetvar'a yazmadan önce iletişim formundan size yazdım. Mail olarak geri döndünüz ama cevabınızda çözüme yönelik hiçbir bilgi yer almıyor. Aracımın servisten çıkmasını bekliyorum. Avukatım vasıtasıyla kusur oranına itiraz için sigorta tahkim komisyonuna başvuruda bulunacağım.

Fevzi
Fevzi

Sinan bey benzer bir durum başıma geldi, avukat iletişim bilgisi var mıdır, bende dava açsam

Caglar

Sizin adınıza çok mutlu oldum, peki bu komisyon böyle kafasına göre rahatça yanlış karar verip insanları mağdur ederken dava sonucunda herhangi bir yaptırım görüyor mu, onlardan da tazminat alabildiniz mi? Anlaşılan onlar hala hukuksuzca insanları mağdur etmeye devam ediyorlar

Caglar

Merhaba, herhangi bir sonuç alabildiniz mi?

Sinan

Sigorta tahkim kusur oranını değiştirdi ve suçu %100 olarak karşı tarafa verdi. Tahkim süreci devam ederken karşı tarafın trafik sigorta şirketi 2 kere değer kaybı ödemesi yaptı. Tahkim sonuçlandı ancak değer kaybını bizim talep ettiğimiz değerde sonuçlandırmadı. Bu nedenle avukatım tahkime itirazda bulundu. Şu anda itirazın sonucunu bekliyoruz.

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

24 Ağustos 2023 23:12
Unsal sonuçtan hiç memnun değil

09 Ocak 2024 21:03
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Sigorta İşlemlerinde Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyet